Sydney: Day 15 (kanske?)




mina mina snygga resekamrater på Bondi Beach.


Mina underbara långklänning som jag fyndade för 15 AUD (typ 100SEK) här om dagen. Lever i den just nu. Perfekt när det är lite kyligare här i Sydney som det varit på sista tiden.

Idag har det dock varit sjukt varmt ute, men tyvärr jobbade jag frukost och lunch på restaurangen. Linnea var med i typ 1h och test jobbade men det var ganska lugnt just då så hon fick gå hem igen. Sen blev det galet mycket folk så jag sprang fram och tillbaka med menyer, beställningar, mat, bestik och allt hela tiden. När jag gick vid halv 3 hade jag jobbat NON STOP hela tiden. jösses. Dock gillar jag att jobba där en massa, i alla fall när det är mycket att göra, tycker det är mycker roligare när det är lite sressigt så man alltid har något att göra. Dock så kommer jag nog jobba kväll från 18 onsdag, fredag, lördag och söndag, vilket inte är så mycket så får ta o bege mig ut och leta efter ett till litet jobb kanske, det bästa vore att få jobba frukost och lunch på något att café typ, gärna ett som ligger närmare så man inte måste gå i 30-40minuter.
Imorgon ska jag gå upp typ 6 för ska möta Jennie vid 7 och sen kvart över 7 går vår buss mot Blue Mountains :) Är så galet sugen på att komma ut ur staden ett tag och se lite natur.
Nu är det fullt i lägenheten igen, de holländksa killarna kom hem igår efter att ha varit i Canberra och jobbat och direkt blev det mer liv här i lägenheten. Dock är det underbart, vi har världens underbaraste rommies. De är riktigt sköna. Vår favorit är ju lugnt Scotty som fixat jobb och grejer åt oss!
Ikväll ska vi laga svenska köttbullar till alla här (det blir en del kan jagtänka mig). Så önska oss lycka till!

Efter jobbet idag mötte jag upp Linnea och Sofie i Hyde Park där de satt och solade och det är en jätte stor matfestival där. Grymt fint! Sen blev det chill hemma här på balkongen med brudarna och Scott :)
ciao

Sydney: Day 13 RSA och en night at Hugos :)


En kväll på Hugos :)

Idag har vi suttit på en 6,5h lång RSA kurs. RSA är en kurs man måste gå för att få ett certifikat för att få servera alkohol på restauranger här i NSW. Det dåliga är att man måste ta ett nytt certifikat för varje ny stat man vill jobba i :( aja..
I slutet av "lektionen" var det ett skriftligt prov, men under hela föreläsningen så sa gubben som hade kursen exakt vilka frågor som skulle komma och vad svaret var. Så man måste ju mer eller mindre vara ett retard för att inte fixa det :P
Sen när vi äntligen kom där ifrån så var det super fint o varmt ute så vi har suttit på balkongen och solat lite nu :)
Ikväll jobbar jag inte, vilket är skönt för igår var det en riiiktigt hetsig kväll, bara jag som servitrirs och det var mer eller mindre fullt hela tiden så jag fick springa en massa. Men börjar verkligen kunna det här nu, kommer t.o.m ihåg vilka rätter som har valbara saker som såser och grejer :)
Managerna skulle ringa mig imorgon för att fixa upp mig på ett schema och han lovade att jag skulle få jobba massor :) Super nice!
Perfekt eftersom jag gärna vill göra mer resor så som den som jag ska göra till Blue Mountains nu på Söndag :)
Nu ska vi ut o handla lite.
CiaoSSyd

Sydney: Day 12


Excited!
Gick upp tidigt imorse och mötte upp Jennie på WT för att vi  skulle boka en dagstrip till Blue Mountains på söndag. Så nu är det klart. kvart över 7 på söndag bär det av för mig och Jennie. Linnea och Sofie är fail och vill inte följa med :P haha Men jag är exalterad över att få komma bort från Sydney ett litet tag :) Lovar att ta massor avbilder!

Nu ska jag byta om för att de ringde precis ifrån restaurangen jag provjobbade på igår ringde och frågade om jag kunde jobba ikväll med. Klart jag hoppar ur soffan då för att ta mig till jobbet. Är lite seg, men får bli en Starbucks kaffe på vägen sen så klarar jag nog av att bära lite tallrikar ikväll med :)

ciao

Sydney: Day 11 provjobb


En glad men väldigt trött Anna kan jag lova.
Kom precis hem (22.00) ifrån ett provjobb på Cafe Fellini, som gick sjukt bra med tanke på hur lite erfarenhet jag har av sådant här. I början gick det väll lite skakigt kan jag medge, men sen blev det bättre och bättre. Måste bara lära mig att bära 3 tallrikar på en hand, men det ska jag lära mig.
Men har i alla fall förståt principen och jag tyckte det var sjukt sjukt kul så hoppas verkligen de ringer imorgon (Ta i trä). Idag fick jag ingen lön eftersom det var provjobb, men fick iaf 5AUD av en australiensiskt farbror som tyclte jag var söt.

Linnea och Sofie är ute och svänger sina lurviga på The Gaff ikväll, men jag orkar inte ta mig ur soffan just nu, är så trött. Dock är det tråkigaste med att jag jobbade idag var att jag missade att de andra hann åka till Bondi Beach  :( men attans jag ska ta mig dit, imorgon kanske t.o.om?

Nu ska jag nog ta och sova för är galet trött.
men först ska jag käka lite av marcos underbara chocolate chip kaka :)
puss

Sydney: Provjobbs dags!

blir en snabbis update här nu.
Sitter just nu i min waitress uniform, svart byxor, svartlinne och svart blus. Och så införskaffade jag ett par svarta skinnskor idag från Raben Shoes (25AUD, billigatste som går o hitta). Ska snart iväg och provjobba på Café Fellinini uppe vid Kings Cross. Är sjukt nervös för jag är ju ingen servitris direkt, men jag tror nog att jag ska klara av det fin fint! Linnea o Sofie ska med provjobba på samma ställe fast i helgen. Vår underbara roomie Scott har fixat det här åt oss, underbart att han har så mycket kontakter.
Aja, önska mig lycka till (ta i trä) och så skriver jag om det sen när jag kommer hem :)
pussSydney

Sydney: Day 10


I torsdags firade vi att vi hade skaffat boende. Blev på en liten mysig restaurang som hette Shipp Inn och som låg borta mot opera huset. Käkade pizza med kyckling, oliver, feta ost och brushetta, gudomligt gott. Särskilt jämfört med vå lyx måltid i onsdags som bestod av Spaghetti och Ketchup. Det var allt :P Man får ju inte vara kräsen.

Dock hoppas vi på att bli bortskämda av Marco i framtiden, vår italienska roomie som är kock. Dock jobbar han hela tiden så det blir inte mkt av hans mat :( det blir för det mesta bara en massa pasta i olika former hela tiden.

Igår var vi på Hugo's Lounge borta mot Kings Cross. Det var liksom inte direkt en klubb utan mer en Lounge med en jätte stor terass.Var en väldigt trevlig kväll och vi knöt en massa nya kontakter. Bland annat med en frisör som vill fixa vårt hår gratis mot att vi lovar att berätta för folk vart vi fått det fixat. Låter det inte guldvärt eller?
Och imorse sa även vår roomie Scotty (Australiensare) att Toni and Guy affären mitt inne i centrum här alltid vill ha hårmodeller. Så det kanske kan bli en sväng dit med? :) Det känns verkligen som att allt är möjligt här i Sydney. Vi blev t.ex. utvalda till att få vara medlemar i Hugos Lounge så vi får rabatter och kan få använda VIP ingången istället, hur soft är inte det? :)
Idag gick vi upp tidigt för att ta oss till WT kontoret och skriva ut lite CVn och fixa lite små saker. Confirma att vi ska jobba den 2a november på Melbourne Cup som är ett jätte stort horse race här i Sydney. Vi ska troligtvis jobba i entrén eller vara ushers. Det ska bli kul! Dock måste vi köpa lite speciella kläder för att få jobba. Lite surt att behöva lägga pengar på det, men tydligen så är det en ganska standard outfit för jobb så det kanske är en investering helt enkelt.
Roligast idag var när vi hade kommit hem tillbaka till lägenheten efter att ha vart på WT så chillade vi lite för vi skulle på en jobbintervju vid 2 tiden. Helt plötsligt kommer vår roomie in, Scotty, och bara "Who wants a job?" Alla vi bara "JAG!". Då har han varit urgullig och fixat så att vi nog ka börja jobba på ett cafe uppe vid Kings Cross. (Ta i trä nu såklart). Vi ska dit imorgon och se hur det verkar och förhoppningsvis kan vi börja på lördag redan! Gud vad det glider på just nu. Känns som att nu kan vi bara fokuser en massa på jobb så imorgon ska vi ut med våra CVn igen. Håll tummarna för oss.
Ikväll chillar vi mest, käkade lite avokado med någonslags skagenröra som inte smakade som skagenröra till kvällsmat nu. Vi käkade faktiskt mat på McDonalds idag. Första gången sen vi kom hit, känns bra att vi  klarade oss ett tag i alla fall, fast det kommer inte bli någon vana. Nu ieftermiddag vart det finare väder med så vi tänkte bada i poolen men det blev visst inte så.

Aja vi har det i alla fall underbart här borta. Dont you worry.
Lycka till älskling på tentan idag <3
Nu ska jag nog smyga bort till köket och ta en toast med sardiner i tomatsås (min lilla last) och jag hoppas verkligen det smakar lika gott som i svearike.

Bara i Australian


Glömde skriva om den roligaste saken som hände här om veckan på YHA.
Jag gick in till receptionen för att fråga bara om vart man kan köpa en gitarr, och han bara "kan du spela?" jag bara "ja det är klart". Då springer han o hämtar en gitarr o bara "spela något då".
Så varför inte tänkte jag, så drog av Oasis - dont look back in anger, där mitt i lobbyn. Alla typ sjöng med o saker o så ropar en av de som jobbade där ut i högtalarna "Hey everybody, we got some great live music down here in the lobby so come down". Så himmla kul!!! Sen ville det att jag skulle spela på YHAs pizzakväll. Dock blev det inte av sen för vi va på lägenhetsjakt. men kul ändå!
Lätt att jag ska bli trubadur här nere!! Måste bara skaffa en gitarr.
Alla som läser det här kan ju vara snälla o skänka en 20a till min gitarr fond så jag har råd att skaffa en!
Nu ska vi dricka te på balkongen <3

Nyårs fest på Bondi!


Sådär, i år blir det ingen som helst nyårspanik över hela "vart ska vi vara???".
Idag kirrade vi så att vi kommer spendera nyårsafton på Bondi och kolla på David Guetta!! Hur sjukt galet kul kommer det inte att bli? Jag är exalterad. Blir ett väldigt annorlunda nyår, ingen cocktailklänning och klackar direkt. Men det här bli spännande!!!

Sydney: Day 8


Anna the Koalabear :)
Här om kvällen så var det en massa folk i dräkter på Skubar och jag lyckades få ett huvud.
I alla fall, idag lördag. Vi har inte hunnit göra så mycket alls för vi har spenderat den mesta tiden med att städa lägenheten. Killarna som bott här innan har ju inte direkt torkat ut skåp och dammsugit så ofta så det var välbehövligt. Nu känns det mycket mer som hemma måste jag säga. Dock fortfaramde väldigt speciellt att bo tillsammans med 5 andra. De andra sover (Bram fyllde år igår så det var lite tugnt i huvet för dem idag.. haha) Vi gick en kort sväng till Three Monkeys och kollade på ett liveband, men sen gick vi hem igen. Ikväll hade vi tänkt gå till the Ivy, men vi ångrade oss så vi bjöd hit Jenny istället för lite mys ikväll!

Vi har upptäckt en sak här i Aussie att man INTE kan lämna tillbaka något i någon affär. Det hände först med att vi köpte mobilt bredband från Vodafone, men sen 2timmar senare så hade vi ju fått den här lägenheten med gratis internet så vi ville lämna tillbaka den, men det fick vi icke.. som tur är kan vi använda det i 3 månader när vi åker ifrån Sydney. Men sen ville vi även bli av med nätterna på Elephant backpackers, och de vägrade att ge oss pengarna tillbaka. Nu har vi istället 5 dagar att använda där.. aja..
varning till Alla som är här nere, man kan inte räkna med att kunna lämna tillbaka något!

Imorgon ska vi förhoppningsvis (om det inte är som idag att det regnar hela tiden) till Bondi beach för första gången. Vi har aldrig lyckats ta oss dit förut. Men jag tror vår roomie Danny ska följa med oss och Jennie med :)
Nu ska vi kolla på Eurotrip och så ska jag vänta på att det blir morgon borta i Svearike så att jag kan skypea !
 

Saker som sätter guldkant på dagen


Kolla vad jag hittat!!! Sardiner i tomatsås!
Överlycklig Anna!

Sydney: Day 8






Vi bor vid den röda cirkeln :)

Lite små bilder på huset, från balkongen och utsikten !

Sydney: Day 7


Njuter i solen i Sydney.

Vad har hänt sedan sist då? Jo vääääligt mycket.
Vi flyttade ifrån vårtYHA central till något som hette Elephant Backpacker/Harbour City Hostel (typ...). Fy för att bära våra väskor, så vi fuskade och tog en taxi (dåliga backpackers vi vet, men vi är inte backpacker utan Flashbackers)
Dock så hände det allra underbaraste och skummaste i torsdags helt enkelt. När vi satt och väntade på att få checka in så ringde det en kille och sa att han sett våran add på gumtree om att vi sökte boende. Han lät lite speciel i telefon (kanske för att han är rysk) så va lite skeptiska först, för vår första visning vi skulle gå på blev lite skum. I alla fall skulle vi träffa honom vid typ halv 4, vi hade INGA förväntiningar alls eftersom att det verkligen börjar bli fullt med folk här u sydney och det är helt omöjligt att hitta bra boende. Under tiden gick vi till Work and Travel kontoret och fråga om lite jobb och kollade nätet. Vi hade dagen innan hittat en JÄTTTEFIN och SUPER FRÄSCH lägenhet i Glebe, men den var lite dyr plus att vi var tvungen att dela med två andra svenska tjejer men de bangade ur så vi var lite deppiga där ett tag.
Men i alla fall, vi skulle möta den här killen utanför 416Pitt street, som var ett JÄTTE fint hus, vi trodde typ det var ett skämt. Så kommer det fram en kille som är den här Sam då. han bara "alltså det är inte det här huset, men det är lättast att mötas här för annars är det svårt att hitta". vi bara, NEJ det kommer vara något av de sunkiga lägenheter. Sen istället pekade han på största skyskrapan och bara "det är där, det är 2 år gammalt, i kommer bo på 33 våningen, det finns pool och gym". Här DOG vi kan vi bara säga.. Så nu bor vi här.. Flyttade in idag, dagen efter vi kollade på den. Vi bor i en stor 2a tillsammans med 5 till personer. 1 japansk tjej, 2 holländksa killa, en australiensisk kille och en italiensk kille. Det blev billigare än att bo på hostel hela tiden, som vi hade tänkt göra. Nu betalar vi 160 AUD i veckan och då får vi tillgång till gratis internet. VÄRT!!! Från vår balkong (den ena, dvi har TVÅ!!) kan vi se hela sydney, och det ligger precis i mitted bredvid World Square!
Alltså det finns så mycket att säga, men det känns så sjukt osocialt mot de andr i lägenheten avv sitta och skriva just nu. vi håller på att söka jobb o msassor. Lovar att ladda upp en massa bilder senare! det finns på facebooken redan!!!
puss


Födelsedagsplaner :)


Älskar bilden av Opera huset jag tog här om dagen. När jag kommer hem blir det här lätt en stor tavla på mitt rum!

MEN, det var inte det jag direkt hade tänkt skriva om nu.
Fyller ju 20 här borta på fel sida jordklotet, så tänkte skriva till nära o kära att istället för att skicka saker hit bort får ni jätte gärna vara med och sponsra ett Fallskärmshopp här i Sydney, en upplevelse för livet. Har blivit rekommenderad ett företag som heter Skydive at the beach av den underbara personalen här på YHA och det allra bästa är att vi får rabatt eftersom vi är medlemmar. Det kostar 300AUD som är lite mkt för en fattig backpacker. Men men, slänger ut idén här på bloggen så får vi se om någon nappar på det :)

nattinatti!

Utkast: Okt. 19, 2010


Taipan - världens farligaste orm

Darling Harbour (underbart vackra Sydney)


okey, internet är för segt för att ladda upp bilder.. men på vårt nya hostel kan det kanske fungera bättre. Annars finns det alltid en massa bilder på facebooken.


Sydney: Day 4


En bild ifrån igår istället för då såg jag mycket piggare ut än jag är idag. Plus att det var galet fint väder igår, men idag har det varit mulet istället :(
Igår satt vi ute och käka en subway macka nere vid darling harbour och njöt i solen. På 15 minuter så hade vi redan börjat bli röda! Helt galet. Visst att ozonlagret är som tunnast just över Australien, men det där var galet. Så idag har jag införskaffat SPF30 sollotion som ska skydda min kropp.
Vi har precis bokat in oss 2 nätter till här på YHA Sydney Central, det gick på 64AUD vilket är ganska mycket om man ser till andra hostel. Visst det här är nog sydneys finaste hostel, det ser mer ut som ett hotell och har världens underbaraste personal. Men vi är snåla backpackers. Och det är helt fullbelagt här så vi kan inte bo kvar heller. Istället har vi nu bokat in en vecka på Elephant backpackers som ligger borta vid Royal Botanic gardens närmare Opera huset och Potts Point. Blir lite kul att få se ett nytt område och se vad vi tycker om det hostellet och det området.
Det märks Verkligen att det börjar bli fullt här i sydney med Backpackers. Det är mycket svårare än vi trott att hitta en lägenhet och tyvärr var inte WT kontoret här nere jätte bra med att hjälpa oss. De mer eller mindre sa att det inte går för 3 pers att skaffa lägenhet, att vi typ måste hitta en till person. Men vi ska allt lösa det här. Imorgon har vi en vsning på en lägenhet (pytte liten) här mitt i sydney. får se hur den ser ut och så. Vi skulle åkt till Bondi, men visningen var visst klockan 2 så vi får stanna i stan. Kanske att vi hinner dit efteråt? Hoppas hoppas.
Än så länge har vi heller inte hittat något jobb, men vi söker på. Just nu lutar det väldigt mycket åt någon form av lager jobb. vi fick möjligheten att EN av oss kunde börja jobba imorgon på ett julpyntslager. Men ingen av oss var direkt sugen på att vara separerade från de andra 6 dagar i veckan mellan 12-21. Så vi letar vidare helt enkelt!
Kommer inte riktigt ihåg hur mycket jag berättat om vad vi gör här..
igår var det Crabrace kväll på Scubar som ligger precis här under vårt hostel. Det var en riktigt riktigt rolig kväll helt enkelt!
Förövrigt måste jag bara säga att jag älskar hur trevliga alla är i Aussie. Jag förstår varför de säger att Australiensare är välrdens trevligaste folk. De är alltid så trevliga och hjälper en med allt och ger tips om allt!

Ikväll så sitter jag på hostellet och myser lite och är trött. Linnea och Sofie drog till The Gaff med några andra svenskar. Får höra imorgon om det var kul eller inte :)


Sydney: Day 2


Min plan är att ta en bild varjedag på mig själv och se hur jag förändras över de närmaste 6 månaderna.

söndag här nu då.
Igår gick vi ut här i Sydney och vi träffade 9 svenskar. usch. Inte något emot dem, men man är ju inte på andra sidan jorden för att hänga med svenskar. Varav 5 av dem är gamla katedralare..
Dock hände en till väldigt random grej, vi lämnade Scubar för att bege oss mot Sidebar och mitt på gatan stöter vi in i Duffy som bor på hosteller bredvid oss. lite värld.. Blev en massa dans på Sidebar som var riktigt kul. Testade även en australiensisk "Snakebite" som är hälften öl, hälften cider och sen lite hallonlikör. Väldigt speciellt och gott.
Sen idag har vi gått en liten sighseeing . Verkligen bättre väder idag kan jag lova! Idag kunde man liksom ha shorts på sig och det blåste inte lika mycket.
Vi gick hela George's street och fönstershoppade och sen kom vi hela vägen bort till Circular Quay där Opera huset och Sydney Harbor bridge ligger. Det var jätte vackert när opera huset lystes upp av kvälls solen. Dock var operahuset intealls lika vitt som jag trott det skulle vara. men men.
Sen ikväll har vi bara chillat, imorgon ska vi upp tidigt för klockan 9 ska vi ses o gå till Work and Travels kontor för ett långt informations möte. Förhoppningsvis så kommer vi få en massa hjälp med att hitta en lägenhet och jobb.
Hittade idag en kurs som utbildar en till barista (kaffe grej alltså) är jätte sugen på att gå en sådan kurs för jag skulle verkligen verkligen verkligen vilja jobba på ett starbucks här. Den kostar dock 110AUD så det är ju gasnka mkt. men det kan nog vara värt både här och sen när man kommer hem. Får fundera lite på det och sen rådfråga folket på kontoret imorgon.
Ska försöka ladda upp lite bilder nu men internetet är såååå segt.. men får försöka i alla fall.

En sak som jag saknar med sverige är vårt toa papper. Här är det super tunt och går sönder typ hela tiden :(
En annan sak jag älskar med sydney är att det är jätte rent. INGEN slänger saker på marken så det är jätte fräscht överallt. Stort plus för det. Jag tror nog Sydney kan vara världens vackraste stad och jag är helt kär i den.

Sydney: Day 1 forts.

ojoj, har precis kommit hem nu ifrån vår sightseeing dag. Vi kom inte särskilt långt men ändå höll vi på hela dagen.
Först hände det skummaste påväg ner till stan. Helt plötsligt när vi går där på gatan så stöter vi in i Nina och Victoria. What are the odds att vi bara ska råka stöta ihop sådär i en stad med 4,5 miljoner invånare? Världens är liten.
Straxt där efter så hittade vi någon Market house typ som ligger precis nära vårt hostel här. Herregud säger jag bara! Där inne fanns nog allt! Skulle kunna spendera timmar där inne (Vilket vi troligtvis kommer göra med). Sofie och jag hann köpa varsin klockan redan på första besöket. Dock var det väldigt billigt med bara 15 AUD. Jag är mycket nöjd!
Sen gav vi oss ner mot Darling Harbor. Vi hade väll inte direkt någon plan men vi gick och tog kort på lite båtar och sånt. Riktigt mysigt det är här. Darling Harbor är typ världens mysigaste. Sen så fortsatte vi till Sydney Wildlife center. Kändes bra att kolla på lite söta djur. Helt galet vilken annorlunda fauna de har här nere. Tänkte oxå att det kanske är bra att veta hur alla farliga ormar ser ut så att vi vet om vi skulle träffa på dem. Vi kollade även på en bauta krokodil och små söta koala björnar. Tyvärr fick man inte klappa dem. (eller man fick det om man betalade 15AUD för att få ta kort med dem).
Sen blev det till att avnjuta en Caesarsallad lunch med ett glas vitt vin nere i hamnen. Galet gott, första riktigta måltiden sen Sverige, för flyplansmat kan ju knappast räknas. Sen så gick vi förbi Work and Travel kontoret och fick prata med en as skön kille som gav oss lite papper. Vi ville fråga lite om boende men de stägde om 30minuter och sen så ska vi ju ha vårt möte på måndag så han tyckte vi skulle "chill a bit". Så det gör vi. Nu sitter vi alla med varsin dator i knät och laddar upp bilder och massor. Efter det här inlägget tänkte jag bomba upp en massa bilder här.
Ikväll ska vi ta oss till Scubar som ligger precis bredvid och även Sidebar som ligger runt hörnet.
puss


Sydney: Day 1


G'day vänner!
Såhär sliten ser jag ut idag. Jetlag till max kan jag bara säga. Men sov riktigt gott inatt! Länge sen jag var så trött. Det ´kvittade att kudden var stenhård. Imorse var det lite motigt att gå upp när klockan ringde kan jag bara säga. Men för att få lite dygnsrytm så var det bara att pallra sig upp. Blev lite frukost här på hostellet. Eller i cafet bredvid där vi har vouchers. Dock täcker de bara en "continental" frukost som verkade väldigt dålig, med toast, scrambled eggs o flingor. Så vi la till 2.50 AUD för att få lite fruktsallad och yoghurt till och det var verkligen värt det kan jag säga. Galet gott med den frukosten. Så nu har vi lite mer energi så snart ska vi stänga av datorn (Linnea ska packa ner sälis) och sen ska vi bege oss ut i Sydney och se vad som finns här. Jag är jätte spänd. Har ju INGEN koll alls på staden vilket är väldigt ovant kan jag bara säga, så måste hitta en karta med.
Idag känns allt mycket bättre med. Igår kväll kändes allt väldigt hopplöst kan jag bara säga. Vi vart trötta och det är inte direkt kul att leva i en resväska och dela rum o duschar med en massa människor. '
Det är väldigt blåsigt här idag så det får bli långbyxor. Imorgon och framåt verkar det bli bättre o varmare väder. Igår vid 22 då vi kom ner vardet ändå 24 grader ute och då regnade det. ME LIKE värme !
Saknar internet hemma! Det är väldigt mycket segare här ochman måste betala 10AUD för att få ha det i 24timmar vilket inte kommer vara hållbart i längden. Men förhoppningsvis skaffar vi en lägenhet snart och kan fixa något bättre. Fram tills dess får vi klara oss med det som erbjuds.
Hej då!
Nu får vi se vad för äventyr Sydney bjuder på!

FRAMME!!

Hej kära vänner.
Vi har nu tagit oss till Sydney.
Jag skrev precis ett långt inlägg somförsvann för att mitt internet är konstigt.
22h flyg känner man i rumpan kan jag säga.. men det har gått väldigt bra i alla fall. Dock är man vääldigt trött efter allt flyfande för dygnsrytmen blevhelt fel.. På första planet kunde jag inte sova någonting för var mest ledsen överatt ha lämnat Anders. Känslan när jag lämnade Anders i torsdags var vidirig, det gjorde ont. men det här kommer jag klara av!
Vi kom fram til Sydney airport vid 21. Sen vid lite efter 22 så hade vi checkat in. Dock är det väldigt dåligt för jag och sofie delar rum men Linnea får bo ensam i ett annat. Det var samma med flyget då Sofie och jag kom bredvid varandra med inte Linnea. Riktigt dåligt då Jag o Linnea mailade o fråga WT om vi fick sova tillsammans här..
Aja, resten av kvällen har vi spenderat åt att duschaoss fräsha och sen resten av tiden åt att fixa internet. Vilket ären brabad då killen i receptionen hellre ville prata om ALLT Annat än att sälja saker.. men men nu är det fixat.. fastdet var dyrt..
Vi har möte med WT på måndag, fram tills dess är vi lediga så imorgon ska vi väll sightseea och lära känna Sydney bättre. Kanske träffa Vickan o Nina med.

God natt frånen väldigt trött Anna

Aussie countdown: 1 DAY




Väskan packad.
Guideboken och annan bok med!
Solglasögonen nyputsade och Anna redo!

Imorgon mina vänner bär det av till andra sidan jorden. Det är ju verkligen så långt bort det går att komma härifrån, möjligtvis är det lite längre till NZ men men.
Jag har haft galen resfeber de senaste dagarna, men imorse vaknade jag upp och var helt lugn. Kanske för att nu är det färdigpackat. Det blev väldigt mycket mindre än jag trott, men fick i det i min 65L säck och den väger bara ungefär 12kg!!!! jag är imponerad av mig själv. Dock ser det ut som att den ska sprängas närsomhelst...
Det enda jag inte räknat med var handbagaget. Jag hade tänkt att ha en jättet litet handbagage från första början men det blev inte så. Det är jätte tugnt och en massa saker där i. Bland annat min dator, mina skor, en tröja, guideboken (som väger ton) och 2 andra böcker.
Hade ju tänkt ta med gitarren ner. Vill fortfarande det, men vet inte om jag 1. får och 2. om jag pallar att bära runt på den med. Jag kommer vara en packåsna. Istället så får det nog bli så att jag får ge mig på jakt efter en gitarr på lördag eller söndag när vi kommit ner. De har väll gitarrer i Australien med.. :P
Nu snart kommer Anders upp hit för att vi ska kunna umgås lite innan jag åker. Plus att vi imorgon firar 1år tillsammans så det måste vi ju fira med!

Underbara vänner = Underbara stunder



Good times helt enkelt!

Aussie girl



Vilken låt kan man bättre peppa med?


Aussie countdown: 2 days

Ett litet problem har uppstått nu.
Eftersom att mycket av mina kläder nu ligger i tvättmaskin för att bli fräscha inför resan, och resten ska bli nerpackat i ryggsäcken så finns det inte mycket kläder kvar jag kan ha på mig. Det känns som lite dålig planering på något sätt.
Får helt enkelt ha lite udda kläder på mig fram tills torsdag :)

Tack brudar, (Och Axel med såklart) för en riktigt trevlig kväll igår! Kommer sakna the gang väldigt mkt på andra sidan jorden, Men smart som jag är så tog jag ju med mig typ 20% av dem på resan !
Idag blir det en hejdå fika med brorsan Andreas. Det kommer bli grymt sorgligt :(
Nej, dags att börja fila på mitt CV, kopiera pass och sådant kul nu!


Aussie countdown: 3 days


Jag försöker packa och just nu är det kaos.
Jag har tagit fram allt (tror jag) som jag ska ha med. Men jag har INGEN anning alls om hur man packar i en ryggsäck. ehm.. sen är jag inte säker på att jag fått med allt, eller om jag tagit med för mycket. (Mest troligt är väll det sist nämnda). Har ungefär 100 olika listor här och där med små saker jag ABSOLUT inte för glömma, med saker jag måste fixa och godknowswhat.
Men en kopp kaffe till och sen ska jag nog fixa det här!
Håller samtidigt på att tvätta en massa kläder som ska med. Jobbigt läge nu att inte ha på sig de kläderna innan man åker så att de blir smutsiga igen. Får leva i andra kläder helt enkelt.. humpf.
Håller även på att märka saker med mitt namn o telefonnummer ifallatt jag lyckas tappa bort något, och så tömmer jag min externa hårddisk så jag kan ta med den och ladda in alla bilder på som jag tar!
Mycket på samma gång.
Sen blir det en trip till Ikano med Linnéa och Sofie och sen ikväll ska gänget samlas för en hejdå middag på Aioli <3 lyckad dag känner jag, Plus att solen lyser underbart så man blir bara glad!

Aussie countdown: 3 days (tror jag.. )

Sista helgen i Sverige.
Såhär dags om en vecka kommer jag inte sitta och mysa i soffan och kolla på The Event, nej då kommer jag vara i Sydney, och göra något helt annat må jag tro. (Ignorera tidsskillnads problemet med det här scenariot).
Som sagt, sista helgen hemma. Har spenderat den med att först baka en massa bullar, sen åka och säga hej då till Farmor, sen hämta upp Anders som kom på fin besök från Kalmar, spendera en romantisk lördag tillsammans med honom, kolla på Breakfast at Tiffany's, söndagsmiddag med Mormor på besök.
Har haft världens bästa helg helt enkelt. Var i stan i lördags och finputsade det sista som står kvar på inköpslistan inför Torsdag. Nu har jag ALLT förutom en rackarns Kudde som jag inte kunde hitta. Men pålitliga källor (Linnéa) har nu sagt att det finns på InterSport på Ikano, så imorgon kan jag sätta den sista bocken på listan!

Har införskaffat en jätte tjock bok inför resan nu med. Eftersom jag inte kunde få tag på den ultimata reseboken "Utvandrarna" så har jag nu istället Dostojevskijs "Brott och straff". Ska nog kunna hålla mig sysselsatt ett tag i alla fall.
Imorgon ska jag provpacka för första gång.. cross your fingers.

Aussie countdown: 8 days


Idag blev det Roadtrip till Motala med Linnéa, Sofie och Sara för lite picknick mys.
Påvägen hem blev det ett stopp vid Brunneby Musteri och kom därifrån med brändamadlar, världens godaste päronsaft och JULMUST!!
Måste ju passa på att fylla på med det nu innan det blir Oz, för jag tvivlar på att det finns där.
Linnéa slog på större och fick med sig GLÖGG.
Hur ska vi klara oss utan en riktig jul? Vi har redan planerat in att ha avdentsmys nere i Sydney med pepparkaksbak och glöggkvällar :)

Aussie countdown: 8 days

måste ju passa på att se alla fina delar av kära östergötland innan vi åker till Oceanien.
Så idag blir det roadtrip med le girls till.. Motala? haha men japp Motala blir det..
får se hur det här går..

Aussie countdown: 9 days


Igår var det rekord med folk som besökte bloggen, det var värst :P men kul
Idag blir det att spendera kvalitéts tid med Mormor. Har hört att hon ska bjuda på sina gudomliga (Läs: världens bästa och godaste) köttbullar!
Ska be om receptet så jag kan ta med mig till Oz, och sen samtidigt be om receptet på hennes återigen gudomliga kola kakor.
Mysig dag på gång helt enkelt.

Igår natt kunde jag inte somna på jätte länge för jag ligger bara och tänker på Austrlien. Dock så slapp jag i alla fall mardrömmar så ska inte klaga för mycket.


Aussie countdown: 10 days


Japp om 10 dagar bär det av.
Jag är galet nervös kan jag bara erkänna. Resfebern har börjat sitt intåg! Har drömt mardrömmar om Aussie i 3 nätter nu, det säger ju något det.
Försökte även på bilden visa mitt nya nagellack och mitt nya läppstift som går i en orange ton à la Twin Peaks, men min webcamera är ju inte en systemkamera direkt så det framgick inte så bra. Men men..

Aussie countdown: 10 days



Lite små saker som jag tänkt på som kanske är bra tips inför resan.

-Skaffa ett nytt svenskt sim-kort. Inte för att man kommer använda sitt svenska SIM-kort där nere, det vore ju ren idioti helt enkelt. Men när man befinner sig på resande fot och kanske vill slå en signal hem när man sitter på flygplatsen i Thailand påväg hem så stoppar man i sitt vanliga SIM-kort och BHAM så får man ALLA sms som skickats det senaste året och att betala räkningen för alla de SMSen med Thailands taxan kommer ju inte vara jätte kul. Så jag ska investera i ett nytt kontantkort till min mobil som jag kan ha under själva resan.

-Tänk på att om man ska ha med mig mediciner som är receptbelagda så måste man ha med kartongen med alla lappar på som visar att de tillhör dig. Annars kanske de snor alla mediciner vilket skulle vara illa!

-Jag ska i alla fall passa på att klippa mig innan jag åker. Ett för att mitt hår är slitet och jag vill ha det fräsht när jag åker och jag är paranoid när det gäller att hitta någon som ens får klippa mitt hår. Troligtvis kommer jag nog inte klippa mig alls där nere så passar på att klippa det lite kortare så att det får växa ut ordentligt där borta.

-Sovmask. Ett måste för att kunna sova på ett flygplan!

-En sovsäck är ju viktigt när man ska bo på Hostel.

-Alvedon/Ibumeting/Ipren eller vilket märke man nu föredrar. I USA var det förjävligt för mig att hitta några bra värktabletter som var som de jag brukar äta. Visst att det finns, men jag tycker det känns tryggt att veta vad det är jag stoppar i mig helt enkelt.

-Glöm inte bankdosan. varför kan man ju undra? Jo för att lönen kommer ju ramla in i Oktober med och då är det ju lättast att kunna för över mellan olika svenska konton. Det är ju inte direkt bra OM man skulle råka bli av med sitt kort och på det kortet har man ALLA svenska pengar som ska finnas där som en back-up under hela tiden.

-Märka saker. Särskilt om man bor på hostel kan det ju vara en fördel att märka upp vissa saker som man verkligen inte vill bli av med. Jag måste komma på något sätt att permanent märka min lapptop så att man vet om det är ens egen någon annan har. Better safe than sorry..

-Skriva upp alla adresser till nära o kära. Det är ju jag som roar mig på andra sidan jorden, och de här hemma vill ju säkert ha lite fina vykort som visar att man fortfarande lever.

Aussie countdown: 11 days

Idag slog det, som att få en smäll i ansiktet. Jag åker snart. Väldigt snart.
Satte mig imorse i bilen ner mot Jönköping för att spendera dagen med brorsan lite. Ingen Big Deal som man kan säga. Det känns ju helt vanligt att träffa familj och vänner fortfarande. Och jag tänkte inte så mycket på det. Man kan ju inte gå omkring hela dagarna och tänka på att det kanske är sista gången på en lång tid jag träffar den personen, det håller ju aldrig i längden, skulle bara göra en väldigt deppig. Men sen när det var dags att hoppa i bilen och åter bege sig mot Linkeboda så fick jag en lång kram av Fredrik och han önskade mig en trevlig resa till Australien. WHAT?!! (Big yellow schoolbus crashing into my face!) Jag visste ju det redan innan, men just när han sa det lät det så hemskt. Det kändes så deffinitivt på något sätt, så långt. Jag vet ju att det inte kommer bli så hemskt att inte träffa honom på ett halv år, herregud jag har ju gjort det förr och vi bor ju inte under samma tak längre. Men just i det ögonblicket slog det mig, att jag åker snart. Väldigt snart.
Jag ser verkligen fram emot att åka, jag måste åka, det finns inget för mig här just nu. Jag måste göra något nytt. Men jag hatar hejdån. Verkligen hatar. Jag vet inte hur jag ska reagera. Oftast brukar jag reagera helt tvärtemot hur den andra personen reagerar. Om det passar att fälla en tår så kommer jag bara skämta och skratta (hört talas om försvarsmekanismer?) och sen börja gråta när jag sitter ensam någonstans. Annars om den andra personen inte gråter så kan du lita på att jag panik-gråter. Jag vet inte riktigt hur man ska reagera. Jag vet inte ens riktigt hur jag ska hantera situationen med att det nu inte är många dagar kvar här innan vi åker. Jag kan inte fatta det helt enkelt.
Men idag insåg jag att snart är det dags att börja på ett nytt kapitel och lämna lilla Sverige bakom sig ett tag.
Det är stort..

Aussie countdown: 13 days


oh no.
En sak som fick mig att klättra på väggarna i USA var pålägget. Eller bristen på gott pålägg (eller att man knappt ens äter mackor). Har insett att mackor och dess kultur är väldigt svenskt. Jag kommer troligtvis igen uppleva samma sak i Oz.
Så om någon läser det här när jag är där borta, kan ni inte försöka skicka ett paket med leverpastej till mig, gömt i något så att tullen inte snor det. Jag lovar att ni kommer vara min hjälte för alltid då. Fram tills jag åker så kan ni ju bara gissa vad som kommer vara på varenda macka jag äter!!

13 dagar kvar nu då :O
ikväll blir det att träffa lite folk över någon öl typ?

RSS 2.0