Hemma del II

Dags att göra en sådandär utvärdering på mitt livs äventyr. Det hör man ju redan där att det är att ta sig vatten över huvudet att försöka sig på. Så tänkte väll mest fokusera på de yttliga aspekterna.
Organisation
Att åka med Work and Travel var väll vårt största misstag på hela resan. Det lät så himla bra innna vi åkte. Knde oss lite som Bambi på hal is när vi bestämde oss för att göra det här, nybörjar backpackers var vi och trodde det skulle vara mycket svårare än det var. Mitt råd till alla är att INTE upprepa vårt misstag, utan istället göra allt på egen hand. Visst, det är lite extra jobb, men så mycket är det inte, och inte värt att betala så mycket extra för det som vi gjort. 
Det som måste fixas är:
-Working Holiday Visa
-Flygbiljetter
-Taxfile number
-Bankkonto
-Medicare card
och sen är det bara att bege sig ut och söka jobb och boende. Piece of cake!
Väskan
Jag hade en Haglöf Sec 65L. Kan säga som så att storleken var helt perfekt för mig. Jag hade inte så mycket kläder med mig. 65liter är inte särskilt mycket när man tryckt i skor, handduk necessär och liknande. Men det räckte gott och väl åt mig, för levde mest i samma kläder hela tiden. Perfekt med fack hade den med. Inte för många så att de inte fyllde någon funktion, utan precis tillräckligt.
Så storleken får Väl Gödkänt
Dock var kvalitén inte den bästa trots att Haglöfs ska vara ett bra märke. Dragkedjorna häll väldigt bra, men själva saken du håller i för att dra igen dragkedjan med var bara ett snöre med en svart gummigrej på. Denna svarta gummigrej slets bort gaska så direkt då man hade en lite fullare väska vilket resulterade i att det var ett helvete att stänga väskan sen.
Så hållbarhet får den Svagt Godkänt. (resten av väskan höll ju bra, men om ni köper en väska se till att dragkedjorna är mer stabila)
Att åk hem är svårt att förklara. Men kan säga att det är tufft att komma tillbaka till vardagen och sitt gmla liv när man flängt runt utan någon direkt varddag och växt så otroligt som människa. Sen kommer man hem och det känns lite som om ens fötter har växt, men skorna är fortfarande lika stora så det skaver lite att komma hem.
Dock för var dag som går känns det bättre och bättre. Särskilt nu när solen börjar komma fram och vårkänslorna spritter i kroppen. Så ett tips är väll att komma hem lagom till vår och sommar för att slippa frysa ihjäl-
Nej, nu måste jag åka in till staden för att hämta ut mina nya glasögon som äntligen är klara.
Tips! tappa inte bort dina glasögon på vägen för det är hemskt när ögonen är så irriterade av linserna att man gråter men man har inga glasögon att ta på sig.
Puss

Hemma igen. del 1

Jsg har nu varit hemma i några dagar, 6 dagar för att vara precis.
Jag har länge funderat på hur jag ska avsluta den här bloggen, och har några idéer på vad jag måste ha med innan det är dags för mig att tyvärr säga adjö till denna älskade blogg.
Det får komma i veckan helt enkelt, det är så mcyket annat man ska hinna med när man kommer hem att bloggen blir åsidosatt. Kan utlova lite utvärdering av saker, resor,organisationer och dyl. Samt bildregn och något om känslan att komma hem igen.
Plus att jag inte tänker ge upp att blogga så tänker frenetiskt på en ny idé för en blogg jag kan starta. Är öppen för förslag så om ni har en bra idé så har jag fritidenatt skriva den helt enkelt.

här kommer i alla fall lite mer bilder.
(det är iinte klokt vad jag saknar mina kära Linnea och Sofie <3 )




Thailand: över nu?

Kan ni förstå?
Jag är h e m m a igen. Det är helt sjukt.
Har varit hemma nu i 2 dagar och har inte ritkigt förstått det ännu. Allt är så läskigt likadant aom när vi åkte så jag börjar undra om jag kanske bara drömt de senaste 6 månaderna? Och bara fabricerat ihop hela bloggen?
Nej, så illa är det inte. Men den här känslan jag har i magen är något man bara får när man varit borta väldigt länge. Hade exakt samma magkänsla när jag 2008 kom hem ifrån mitt år i USA.

Aja, nog om det, och mer om underbara Thailand!
(Först så höll vi inte på att komma in i landet vilket gav mig lite ångest. Vi hade ju inget hotell för vi hade tänkt fixa det när vi kom fram. Men det tyckte inte den sura tullpolisen så vi gick springa in till informationen och kopiera en adress till ett random hotell i Bangkok någonstans. Så tänk på det när ni kommer till Thailand)
Vi bestämde oss för Lonely BeachKoh Chang efter att ha fått diverse rekommendationer från olika folk, plus att det låg bra och nära till Bangkok. Tog Givernment Buss 99 från flygpltsen till Trat där färjan till Koh Chang gick ifrån. Kostade 250baht och tog ungefär 5timmar.
Vi tog en taxi bort till Lonely beach och undersäkte våra olika alternativ. bestämde oss för att hyra en 3persons bungalow for 600 baht per natt. (typ 50Kronor per natt per person.)

Har spenderat dagarna med att sola, äta god mat, läsa, shoppa och bara umgås. Dock så blev ju Linnea riktigt sjuk och fick åka till sjukhus för att få antibiotika. Var en riktig downer på resan kan jag lova. Var liksom inte samma sak utan henne. Men så fort hon kom tillbaka blev det full-on med allt.
Victor från Gotland kom även han till Koh Chang och han hade med sig två till glada pojkar från Gotland och kan säga att vi hade riktigt underbara och galna kvällar. Jösses, we are legends. Allt som har med blåplaststolar kommer alltid ligga varmt om hjärtat.

Ska sätta mig och lägga upp bilder senare och fundera på vad jag ska göra med bloggen, och fundera på om jag ska starta en ny eller inte?

Ciao


(några snodda bilder)





RSS 2.0