Sydney: Nutella - a lifesaver


Varje backpackers räddarei nöden.
Det kvittar vilket hostell man är på, det kvittar vilken nationalitet backpackern har.
Vi har alla en gemensam nämnare: Nutella.
Nutella till frukost, nutella på mackan, nutella på gröten, nutella på pannkakor, nutella direkt ur burken.. på alla sätt och vis kan man äta nutella och det verkar som att det tillhör en av de viktigaste elementen i en backpackers kostcirkel.
Kanske är det för att man inte längre bor hemma och då FÅR man äta nutella hur mycket man vill och när man vill.
Det är i alla fall ett globalt fenomen. Därför passar det sig ju att staten går in och sätter subventioner på nutella så att alla kan ha råd med den ljuvliga krämen.

Sydney: sjukstuga

Första dagen på en vecka som man vaknar i Sydney och solen skiner och det är varmt.
Vad händer då?
Jo, självklart är jag sjuk.
Kände mig lite trött o seg igår och bangade utgång tillt The Gaff. (Tyvärr lilla Ninas sista kväll i Australien). Vknade imorse och var påväg ner i hissen med jennie och pieter för att som vanligt dricka kaffe på De la france (Har blivit en riktig morgontradtion som jag uppskattar big time). Eftersom vi råkar bo på 33e våningen så får man alltid lock för öronen när man åker i hissen. Men i vabliga fall kan man ju svälja bort det. Men icke idag. Kände mig yrare och yrare. Så blev en boost-juice med ingefära och sen en färd till apoteket för att införskaffa något mot förkylning och feber. Så nu har jag världens kur att följa. Sen hem till soffan och sova. Det enda jag gjort är att sova eller ligga halvdöd i soffan. Linnea, Sofie o Pieter kom hem ifrån en varm dag på Bondi och då lagade de tacos som vi avnjöt ute på balkongen nyss.
Lite segt att missa att jobba ikväll. Men skulle svimma om jag ens försökte jobba.
Förhoppningsvis mår jag bra imorgon och kan njuta av att det ska vara soligt nu fram tills söndag. Vill ju passa på att sola lite ju.
Om någon dag eller två kommer Anders kompisar ner hit till Aussieland så får passa på att träffa dem. Och snart är det nyårsafton på Bondi beach som gäller!


Sydney: Hit the road jack


Cairns here we come

Äntligen har vi lite planer på att komma bort ifrån Sydney.
Idag bokade vi våra biljetter till Cairns. Så den 24e januari packar vi kappsäcken och beger oss på äventyr!
Vi hade ju planer på Melbourne först. Men ändrade lite så nu blir det Cairns och sen resa kusten ner och sen bege oss till Melbourne efter att vi har kommit tillbaka till Sydney igen. Gudars vad jag längtar. Whitsundays, surfers paradise, Byron bay osv..
Så bara ett par veckor kvar sen åker vi!
Skönt att ha ett datum med för då blir man mer taggad till att tjäna och spara pengar när man tänker på allt underbart vi kommer kunna göra!

Sen fixade vi även vår hemresa. Så som det preliminärt ser ut just nu åker vi till Thailand den 10 mars och sen åker vi hem den 24e mars till kalla Svearike.
Tiden går så himla fort.
OCh nu måste jag snart hoppa i mina tråkiga svarta kläder och bege mig till restaurangen. Usch skulle verkligen vilja vara ledig ikväll och bara ligga hemma och mysa.. men men man kan inte få allt här i världen.
Imorgon behöver jag inte vara på hotellet vid 7 utan ska komma till 8. Skönt med en liten sovmorgon.
Blev ingen sovmorgon idag. Vaknade runt 8. Bestämde mig för att laga frukost till brudarna eftersom att vi alla börjar bli lite sjuka. Så skulle till Coles, men först blev det en kaffe på Dela France med Pieter och sen införskaffande av en massa frukt till frukost. Till det blev det en omelett med tomater och skinka. NU ska vi banne mig hålla oss friskare.

puss

Sydney: 80 dollar och en dalahäst

Så då har man firat jul i Sydney och det känns ärligt talat som att det inte ens varit någon jul.
Spenderade julafton med att först jobba på hotellet och sen jobbade jag fram till midnatt på Fellini.
Nästa dag, juldagen, Australiens stora jul dag så var jag helt slut så degade mest fram tills att jag skulle pallra mig till Fellini. Skulle börja jobba klockan 18 så jag la mig o sov för att få lite extra krafter. Somnade och vaknade 10 över 4 av Sofie som ringer och säger att jag ska komma in till 17 istället. Yes, 50minuter på mig. Och då hade jag ännu inte ätit någon mat. Men fick mig lite Fettuchini Bosciola på Fellini och sen började helvetet.
Vi var den enda restaurangen i hela Darlinghurst/Kings Cross området som var öppet och rycktet spred sig så från halv 6 till 22 var det helt fullt. Vi fick be folk att inte äta hos oss för det blev typ 1h väntetid på mat. Jag har lite av en blackout mellan 7 och 9 för att jag konstant sprang fram och tillbaka med beställningar, dricka, bestik, disk, mat och notor. Jösses säger jag bara. Var helt färdig igår kväll när jag kom hem runt midnatt.
Dock på 2 dagar har jag fått runt80 dollar i dricks PLUS att jag fick en liten dalahäst av två killar på julafton för de tyckte så synd om mig som var tvungen att jobba på min julafton.
Idag var första gången som jag Sofie och Linnea var ledig en liten stund tillsammans så imorse kunde vi äntligen byta julklappar. Fick så fina saker av dem. Nutella, en blus, manikyr, en ekonomibok, en guines och godis. Helt underbara vänner jag har!
Ikväll blir det jobb igen. Jösses är helt sömnig. Men så fort jag kommer till jobbet piggnar jag nog till. Frågan är vad jag ska ha på mig bara, det är typ 30grader varmt ute så kommer ju smälta. Får rota lite.

Längtar så galet mycket efter att få packa min ryggsäck igen och bege mig ut och resa. Busspass, stränder och hostell. Vi ska nog lämna Sydney runt mitten av Januari. Ännu lite löst exakt vart vi ska. Men det lockar lite att jobba på en farm i 2 veckor och bara tjäna lite cash att resa för sen. Får ta o diskutera det här senare. Men längtar bort ifrån allt drama och stress som Sydney bjuder på ibland. Ibland är Australien värre än USA på skitsnack fronten alltså.

imorgon om det är fint väder vill jag till stranden såååå gärna OCH tänker investera i ett strandtennis set! Blir så rastlös när jag ska sola bara. Kanske kan hitta något på Rean som startade idag. Boxing day är det idag och det är starten på Aussie mellandagsrean. Min plan är att undvika alla affärer för jag blir lite klaustrofobisk av reor. Men en boll eller något kommer ju vara en investering.

Nej, dags att byta om för jobbet. Skulle egentligen behöva lite kaffe för att piggna till. Men har redan druckit en doubbleshot flat white (kaffe med mjölk) förut på HydePark Cafe tillsammans med Nina och Vickan. Stackars Sofie har legat hemma och varit sjuk. :(

puss

(Jag hoppas alla har haft galet kul på juldagens obligatoriska utgång.)

Sydney: So this is Christmas


Julafton = julmust så klart.
Det är ungefär så mycket jul det blir för mig idag.
Gick upp halv 6 imorse och gick till jobbet så har inte direkt hunnit fatta att de är julafton. det är förhoppningsvis första och sista gången jag behöver jobba på julafton (ta i trä).
På hotellet träffade jag 3 resesällskap som var svenska. Pratade massor med dem och när de gick fick jag en stor kram och ett God jul ifrån dem. Härligt!
Träffar ju typ inte Linnea eller Sofie alls idag. Så vi ska istället byta presenter imorgon bitti då alla är samlade en stund i alla fall. Jag tänkte dock gå till Hyde och käka mat idag. Jag vägrar faktiskt att käka nudlar eller tonfisk på julafton. Då ska man ha riktig mat !
Saknar julafton hemma. hade fått jätte fina bilder på vår julgran av mamma o pappa.. Då Saknade jag det om möjligt ännu mer.
Nu ska jag ta mig en liten tupplur så jag har energi för jobbet ikväll. De ringde nyss o bad mig komma en halvtimme tidigare för de hade en massa bookings ikväll- Greatness :) Ser fram emot ett hektiskt arbetspass så att man inte behöver tänkte på jul så mycket.

God Jul nu alla där hemma. Ta hand om er i snön och ät en massa julmat åt mig.

Några saker jag saknar:
-Ägghalvor
-Julskinka
-Boxholms ost
-Senaps sill
-Aladin choklad
-Nobless asken man alltid får av mormor
-Julmust på glasflaska
-Pappas pinocchiotårta
-Valnötter
osv osv...

Sydney: Im on call - so be there!


Bombboobanna med min gratis julklubba :)

Igår kändes det som att jag hann med en hel del jämfört med andra dagar som spenderas i soffan. (hur tråkigt låter inte det?)
Började med att gå upp och diska o städa lite i lägenheten. Det är verkligen otroligt hur lätt det blir stökigt när man bor så många i en lägenhet. Jag som aldrig varit särskilt bra på att hålla iordning på saker o inte gillar att städa har faktiskt blivit mycket bättre på båda delar. Fast det borde jag egentligen inte skriva här för då kommer mamma o pappa få för höga förväntningar på mig.
Sen gick Linnea o jag till Starbucks så hon kunde käka frulle och jag drack en stor kopp te. (Inte att rekommendera, Starbucks te är ingen höjdare).
Sen kom Jennie och hon och jag skiljdes från Linnea och vi begav oss bort till the Rocks. Inne i ett litet shoppingcenter hittade vi en liten polkagris fabrik. Det påminnde massor om Gränna för man fick se när de gjorde allt. Det stod en massa barn där, o så jennie o jag. Helt plötsligt började de dela ut  gratis klubbor, så det är därför jag har en stor klubba i handen just nu!

Vi passade på att gå upp på Harbour Bridge och kolla på utsikten. The Rocks är så himla vackert.

Efter det begav jag mig hemmåt. Träffade brudarna och efter lite mat här hemma (fick med mig lax från restaurangen häromkvällen, perfekt gratis mat) så hamnade vi uppe på Hyde Park Café med varsitt glas rött i handen. Nina kom och mötte oss där och så blev det visst ännu en Sidebar onsdag. Nina åkerhem nästa vecka så hon var ju tvungen att för en sista gång se Dan and his band. Snacka om att det alltid bara är en massa tjejer där. Troligtvis för att Dan är ögongodis (internt: i samma klass som en viss mr swahn. Brudarna förstår). Dansade hela kvällen och träffade återigen en massa svenskar. Jag gick hem vid två för att sova. Sidebar stänger 2 så de andra skulle dra vidare till the Gaff, men de var visst stängt så de var snart hemma de med.

idag tog jag en välbehövlig sovmorgon för frånochmed imorgon kommer det bli hard work i några veckor framöver så behöver energin. Ikväll är jag on call på restaurangen beroende på hur mycket hur många bord vi har. Innan dess har jag iaf en massage att se fram emot om typ 50minuter.

OJ! Råkade tryck på något så at texten blev tjock och stor.. ehm.. kan inte riktigt få bort det.. men ni får leva med det.
puss

Sydney: Three little birds - the revenge


Underbara promenad genom Darlinghurt påväg till Café Fellini.

Återigen befann vi oss på Bondi Beach bar igår för att återigen anta utmaningen med Trivia Quiz. Sofie och jag var där, och två nya teammembers, Kana och Bram. Roligast var att det var exakt sammalag som förra veckan som var där. Det är visst inte bara vi som föll för charmen förra veckan. Utan Pieter (som var sjuk) så kunde vi ju inte heta Three little birds anymore, so instead we called ourselves Jap on her knees alluding to Kanas youtube hit. Oj, varför blev det där på engelska?Det var inte meningen.
Vi gjorde exakt lika bra ifrån oss den här gången som sist, alltså vi kom 3a. Precis som förra gången så ledde vi fram till round 3 och sen föll vi. Den här gången vann vi ett 6pack öl istället för en flaska vin. Ha ha.
Ingen fråga om SIDS den här gången (shaking baby death syndrome... haha), Men vi bommande på et South park fråga eftersom Pieter inte va där.
Blev en såndär mysig kväll igen. Ett riktigt minne. Blir så sugen på att bege mig ut och resa varje gång vi åker ut till Bondi. Där kommer folk in på baren i flipflop, shorts och linne. Inte alls som inne i centrala Sydney. Längtar tills jag får bo på ett hostell vid stranden, spendera dagarna med att spela fotboll på starnden, sola och bara chilla. Inte bo på 33e våningen mitt i en storstad. VIsst älskar att bo i en storstad med. Det är galet coolt och har alltid varit en dröm. Men efter 2 månader så är det vardag det med och man börjar längta efter något nytt.
Sitta på en öde strand framför en brasa och spela gitarr? Det säger jag inte nej till.
Sydney bjuder på galet dåligt väder nu för tiden. Igår var det STORM! Det var svinkallt och man höll på att blåsa bort. Stolarna på vår balkong samlades i hörnet för vinden tryckte in dem. Idag blåser det inte lika mycket, men fortfarande en hel del och det är kyligt i luften.
Trodde jag var på andra sidan jorden i solen? Och tydligen ska det vara ganska dåligt väder nu över julhelgen med. (Men de kvittar ju för jag jobbar ju 24/7.). haha.
Skulle vart ledig hela dagen idag egentligen, men de ringde från Fellini och jag ska jobba ikväll istället för imorgon. Så då blir jag ledig hela onsdag fram tills torsdag kväll! (Christmasshoping here I come).
Och så imorgon ska jag till the Rocks, om det så ösregnar så ska jag gå gå gå gå!
schlaffen schlaffen en stund nu.

(Skönast igår, några killar tyckte de var jätte roliga och fes på bussen. Busschauffören stannar och öppnar alla dörrar och vädrar bussen. trots att den går på ett tur schema.. bara i sydney)

Frågestund: Hostel

Fick en liten fråga om tips på något lugnare hostell som inte ligger i Kings Cross.

Vi hann ju aldrig riktigt uppleva det riktiga hostell livet eftersom att vi hittade lägenhet så fort. (Fast jag längtar längtar längtar tills den dagen vi beger oss ut och på riktigt får leva hostell liv nära en strand.)
Åter till frågan.

YHA Central som vi bodde på första veckan är väldigt lugnt. Det är ju väldigt stort men väldigt städat och fräsht. Allt är verkligen tipp-topp, känns mer som ett hotell fast man delar rum. Dock finns det ingen direkt hosell känsla alls där. Ligger jätte central, precis bredvid Sydney Central (tågstation). Och man kan gå hela George St eller Pitt st upp till Opera huset på typ 20 minuter . 
Wake up! Som ligger på andra sidan YHA ska med ha väldigt hög standard från vad jag hört av folk som bott där. Är tydligen väldigt likt YHA Central.
Vår kompis Jennie har bott på YHA Glebe. Glebe är ett område som kanske är 15minuters gång ifrån Central. Är ett bohem område och Jennie har i alla fall blivit helt förälskad i det hostellet. Det ska vara väldigt friendly och rent som ja förstått det. Blir alltid sugen på att sova där en natt när Jennie pratar om det. Det är även mer hostellkänsla där. Typ man pratar med varandra i köket osv.
Ett hostell som vi ville till är YHA The Rocks. Det ligger uppe vid Operahuset och vi hade tänkt stanna där först, men så var det fullbelagt och vi hittade en lägenhet.

Det är ju lite tips i alla fall, de ligger ju inne i stan så man kan ju lätt ta sig överallt. Mer inne i stan än om man bor ute i Bondi eller liknande.
Insåg att det blev väldigt mycket YHA reklam. Men vi har bara bott på YHA Central som var great och på Elephantbackpackers som var urdåligt. Så då är det klart jag rekommenderar YHA. Känns som en väldigt säker hostel-kedja.

Jag hoppas det här kan vara till någon hjälp. Men Sydney kryllar av hostell överallt så ni borde kunna hitta något som passar er. Men undvik bara Kings Cross som område att bo i. Sök efter Sydney CBD, Central, Glebe, Darling Harbour, Paddington, Pyrmont, Darlinghurst, Circular Quay, the Rocks. Områden som borde vara bra :)

Sydney: Mondai means bondi

Började morgonen med att gå upp super tidigt och för en gångs skull göra lite frukost (bestående av en blueberry bagel med creme cheese) istället för att stanna på donken påväg till hotellet. Var på bra humör och såg fram emot att jobba. Klockan 9 säger min manager Shelley åt mig att jag kan gå hem för att det är typ inga som käkar frukost ändå för hotellet är relativr tomt ("bara" 387 gäster).
Jahopp. så kom hem vid halv 10. Ligger och kollar på Greys Anatomy och väntar mest på att lilla Sofie ska vakna någon gång (det är ju snart lunch liksom).
Köpte tandblekning påvägen hem idag från jobbet, en tjej på hotellet rekommenderade det så nu ska vi se om det fungerar. Lovar att ta bilder (men först måste alla i lägenheten vakna så jag inte väcker alla).

Gissa vem som jobbar på julafton då? Jo lilla Anna. DUBBELPASS! Först hotellet på morgonen och sen på restaurangen på kvällen. Snacka om kul jul i år. Fast det gör inte jätte mycket för det känns ändå inte som jul här.

Idag är det måndag och det betyder ju att vi ska fortsätta vår tradition med Comedian Trivia på Boni Beach bar! Har kollat på nyheterna hela morgonen för att snappa upp lite random facta. Vi blir nog ett litet gäng idag. Nina och Vickan vet jag. Plus lägenhetsfolket och kanske Jennie o Elin? Det här bli bra ni.

Mondai means bondi

Alex is back in my life

Blev såglad imorse när Anders berättade att Alex Schulman börjat blogga igen!
Älskade hans förra blogg att vara Charlie Schulmans pappa så är väldigt glad att få läsa igen!
Följ den på http://blogg.aftonbladet.se/schulman
njut
:)

Sydney: Take one


Den här fotografen Annie Lebotovic ställer just nu ut på Sydney Museum of Contemporary Arts, så jag hade tänkt spendera min lediga dag innan jobbet med att gå bort till Circular Quay och kolla på det. Det är alltid gratis inträde där i valiga fall, men pga utställningen och pga att hela sydney är överbefolkat med turister just nu, så tar de 25DOLLAR i inträde. :O WHAAAAAT?
Det vill jag inte betala, har ju redan sett alla andra uställningar där gratis en gång, så då vill jag ju inte betala.. humpf... får komma på något annat att fördriva dagen med. Kanske återigen ska sätta mig med högskoleprovetboken och plugga lite. Det finns ju en anledning till att vi köpte med oss den till Aussieland..
Hade tänkt kolla på Swedish House Mafia dokumentären take one, men när jag laddade ner den så funkar ljudet inte :( attans... Anders som hjälpte mig med Winrar o massor idag och sen kan jag ändå inte se den..

Igår var det en väldigt konstig kväll på retaurangen. Lördagar borde vara CRAZY, men jag tror vi hade typ 8 bord på hela kvällen. Och då var vi två servitriser på det. I Vanliga fall är jag ensam med 20 bord. Så blev en tidig kväll. Men det var skönt för då kunde jag möta upp Linnea som var på middag med hela Hyde Park gänget. Cago hade lagat kinesiskmat till alla så det fick jag avnjuta med en kall Heineken. Mysigt. Känns väldigt bra att man kommit Hyde Park gänget så nära. Passar alltid på att springa förbi och säga hej när jag är påväg till jobbet. Och så brukar man ju få sig en gratis kaffe med så ska icke klaga :P
Nu ska jag springa ner till Coles, tänkte göra tonfisk varmamackor till mat idag för är så galet trött på pasta nu med. Men tonfisken slinker fortfarande ner!
Funderade ett tag på att lägga upp lite recept till backpacker här på bloggen.. men det enda som jag äter är typ färdig pasta sås på burk med pasta och parmesan ost (totalt 5dollar att köpa allt på Coles) som räcker  i typ 5 dagar så det blir inte så mycket mindblowing recept direkt.
Imrgon är det Bondi-måndag. Vår lilla nya tradition med att åka till Bondi Beach bar och köra trivia quizet! Hoppas hoppas hoppas jag inte behöver jobba på restaurangen imorgon!
puss

Sydney: Frukostrutiner eller inte frukostrutiner?

Frulle, det känns som att den blir väldigt improviserad varje dag.
Igår köpte jag, kors i taket, en liten blåbärsyoghurt på Wollan som nu får förgylla min morgon. Dock är ju yoghurt kulturen inte direkt utbredd här borta utan varenda yoghurt verkar vara något slags viktminskningsknep. typ "ät den här ist för den feta cheese and bacon croissanten". Så min yoghurt smakar där efter.. inte så vidare gott. Men tänkte arbeta mig igenom sortimentet o se om jag hittar någon favorit. Ett annat probelm är att om det inte är en viktväktar yoghurt så anses yoghurt typ vara som efterrätt så de är JÄTTE krämiga, feta och sockriga. Typ choklad och creme brulé smak.. inte vad jag vill ha till frulle.
Eftersom att det är helg så lyxade jag till det med att käka sardiner i tomatsås på mackan. Dock hade vi bara en ynka liten brödbit kvar så nu har jag en hel burk öppnad... får bli att käka det med sked sen helt enkelt!
Sen så kokade jag ett ägg eftersom att för första gången på månader så finns mina ägg kvar och ingen har ätit upp dem. Har gömt dem väl från resterande roomies för ägg är det hårdvaluta på i det här hushållet. och till ägget har jag kalles kaviar <3. Tuben börjar ta slut dock så ett besök till Ikea står snart på schemat. Måste även passa på att köpa en Paradisask (för annars är det bannemig inte jul).

Jobbar ikväll så har hela dagen framför mig ledig. Dock är jag ensam och det är dåligt väder. Funderar på att försöka tränga mig förbi alla galna turister bort till The Rocks för att gå på The Rocks Dscovery Center. Ett museum om Sydneys historia. OCh sen svänga förbi MCA (Museum of Contemporary arts) där en jätte bra fotograf ställer ut just nu.

åter till ägget

Sydney: Gitarrabstinens

Jag börjar undra lite om min kropp fortfarande är inställd på svensktid?
Jag är så galet trött på dagarna, det är svårt att ta sig ur sängen eller soffan. Men nu, klockan 00.30 så är jag pigg. Efter jobbet så är jag pigg. Kanske för att jag jobbar så sent så är min kropp inställd på att vara vaken och göra något. Men ska i alla fall krypa ner i sängen. Ska upp o skypea imorgon bitti så!

Var och letade efter en gitarr. Attans var svårt det var... Alla är svindyra. De kostar typ 130 dollar för en lien nylonsträngad grej liksom... Och även begagnade gittarrer ligger på 150dollar uppåt ? WHAT liksom..
Alla säger att jag ska åka till paramatta road för där ska det finnas massor med gitarrer, frågan är ju bara hur tar jag mig dit?
Vill så gärna ha en gitarr. Det kliar i fingarana nu efter 2 månader utan en...
Någon som vill ge mig ett bidrag? Jag säger inte nej till det direkt :P Det är ju för att främja musikvärlden lite :P
Eller m det är någon som läser det här och befinner sig i Sydney och vet någon som vill säälja en billig gitarr till mig. ring bara 0405493733

natti natti

Sydney: Glöggmys i Stugan



Torsdag morgon och världens åskoväder rullar in över Sydney. Väldigt coolt att sitta på vår balkong och se på blixtarna och se hur regnet öser ner.
Är ledig idag så jag tog världens sovmorgon. Det behövdes verklligen. Efter allt jobb så behöver man ta en lugn dag och bara mysa ner sig i soffan med en bok och en kopp te. Dock har jag varit på posten och skickat iväg mina julklappar. 68dollar skulle de ha för kalaset. Men det var värt. Jag hoppas det kommer fram innan julafton bara!
Igår så kom Nina, Vickan och Elin hit och vi drack lite och sen begav vi oss till Sidebar för att möta upp Jennie och kolla på Dan and his band. Dock var själva sångaren Dan inte ens där. Blev en väldigt trevlig kväll på alla vis. Kom hem runt halv 3 efter lite obligatorisk pizza och pommes.
Ikväll är alla vi ledig så det blir lite glöggmys i stugan. Sen ska vi ha movienight och kolla på Walk the Line. Underbar film<3
pusspuss

Sydney: where did the other little bird go?


(nej bilden är inte fakead. bara tagen så som Bondi Beach ser ut ifrån en vinkel).
Pappa ringde och det går knappt beskriva den surrealistiska känslan när man svarar "nej jag hänger lite på Bondi beach idag bara". Bara sådär liksom. Väldigt speciellt.
I alla fall så åkte jag Sofie och vår roomie Pieter ut till Bondi och mötte upp Elin i måndags. (Efter jobbet för min del). Låg på stranden från 15 till typ 18. Då började vi bli väldigt ensama och lite kalla. Så då gick vi till en typ holländsk pub (Pieter är ju holländare).
Där drack vi Wiessbier, snacka om att jag tänkte på vår egna "too big" aka Tobias Mathiasen just då :P

Till tobias :) Vi var lite tjejiga dock och drack öl med Limonata i. Sjukt gott och svalkande.
Sen kom Linnea ut till oss. Hon hade slutat jobba men var utelåst från lägenheten eftersom ingen var hemma. oops... Vi drog för att käka middag och hittade att Bondi Beach bar serverade stekar med pommes för 10 dollar. Fett bra deal så det blev det. Dock smakade väll köttet ungefär lika bra som man kan tro att det ska göra för 10 dollar. Men det var mättande ändå...
Det visade sig att det var Trivia Quiz med en Comedian. Vårat lag Three Little Birds var bäst efter de två första ronderna. Komikern tyckte det var jätte kul att prata med Julian Assange med oss..haha. Sen hamnade vi mer efter och vi kom bara på fjärde plats. Dock fick vi en flaksa vin så var hel nöjda. Efter det åkte vi hem väldigt nöjda (Vi hade hoppats på att vinna 1a platsen och få 50 dollar så vi hade kunnat ta en taxi hem. Klockan var bara 21 men vi höll alla på att somna stående medans vi väntade på bussen.


Just nu har jag precis kommit hem ifrån jobbet. Var förbi WTC och hämtade 2 paket som jag fått. Har dock inte öppnat dem för jag antar att det är någon slags julklapp där i:P så får hålla mig. Måste själv springa ner till posten nu och posta mina julklappar. Frågan är ju omde ens kommer hinna hem till julafton. Troligtvis inte. Men när man jobbar så mycket som jag gör så är posten typ alltid stängd när jag har tid att gå dit. Vill inte riktigt veta hur mycket det kommer att gå på för att skicka hem paketen. hum....
Ikväll är Sofie Ledig och jag med så vi får hitta på något mysigt. Jag är ledig enda fram till fredag kväll nu. Ojoj, så  mcyket fritid var länge sen jag hade. Känns underbart!
nej, dags att gå de 300meterna till posten!!

puss

Sydney: Karma is a bitch


Tummen ner fö min tur just nu alltså.
Jag funderar starkt på att ge upp min tro på Karma.
I söndags var det hotellets stora julfest som jag hade tänkte gå på. Men de behövde mig på restaurangen så jag tänkte att det är bäst att vara ansvarsfull och jobba istället för att festa.
Var en helt galet hektisk kväll på restaurangen. Det går knappt beskriva hur mycket det var. Jösses.

Dock OM jag hade gått på julfesten hade jag nu suttit med ett presentkort på ett Sofitel (5stjärnigt lyxhotell) i Melbourne i 2 nätter. Mitt namn hade dragits som vinnare i en lottdragning, men eftersom jag inte var där och kunde ta emot det så gick det till någon annan... Yes på den liksom.
Så tvärtom karma eller? Kanske borde börja vara en dåligare människa och se om det hjälper?
Nej, det skulle jag aldrig kunna vara. Kanske jag vinner något annat någon dag.
Det är bara ganska ironiskt tycker jag :P haha

Sydney: Its the most wonderful time of the year


Söndagmiddag. Vad får ni för assoatoioner då? Dillkött. Porterstek.Lövbiff. Fläskfilégryta. Hasselbackspotatis.. and so on..
Nej, jag har tröttnat på spagetti med tomatsås något enormt och jag mår illa på tanken av nudlar så jag uppgraderade min kost idag till Couscous. Jag som alltid hatat couscous (fråga mig inte varför - det vet jag icke).
Så har gjort couscous och sen blandat i tonfisk och sour creme. Det ser ut som barnmat och man behöver knappt tugga det. Som grädde på moset köpte jag mig en morot (som jag heller egentligen inte gillar.. tror jag) och det blev mycket gott!. Men som sagt... oxfile med bearnaisesås hade kanske suttit lite bättre - men man kan inte alltid få allt här i världen.
Måste käka ordetnligt idag för sla jobba på restaurangen ikväll. Igår, lördagkväll, var det helt dött av någon anledning, väldigt konstigt. Så skulle inte förvåna mig om det bara för det blir stormning av restaurangen ikväll bara för det..
Missar hotellets julfest ikväll som jag hade tänkt gå på.. lite tråkigt känns det, men jobbar man så jobbar man.. Kan inte göra så mycket åt saken. Tough luck som man kan säga.
Ser fram emot nästa vecka för då blir det inte lika mycket jobb som denna. SKÖNT.

Idag har jag bara hunnit med en iskaffe påLinneas jobb och sen fixat alla julklappar som ska skickas hemåt. Docl var posten stängd idag så får gå dit imorgon istället. Efter frukostbuffen dvs.
puss

Sydney: Start spreading the news, Im leaving today


En liten bild ifrån i lördags :)

Är iaf precis hemkommen efter en kväll på restaurangen. Det var typ helt dött ikväll. Jätte underligt. Normalt så brukar lördagar vara extremt jobbiga men ikväll blev jag mest trött över att det inte fanns något att göra. Aja...

Efter jobbet unnade jag mig en glass från en glassbar nära restaurangen, det blev en kula yoghurt berries och så en kula av min nya favorit salted carmel with white chocolate chip. Tro mig, det var magiskt. Dock fick jag en smula ont i magen efter glassen. Kanske beror på att jag är laktosintolerant och inte ätit så mycket mjölk koncentrerat på jätte länge. MEN det var det värt.

När jag gick hem så glittrade alla gatorna och det förde direkt mina tankar till frost på vägen. Jag saknar Nästan vintern. I alla fall just i det ögonblicket för då tänkte jag på mammas och pappas förmaningar om att jag ska vara försiktig när jag kör bil.

natti natti

Sydney: dagens låt


Sydney: Lite frågestund

Fick en fråga om hur det är att resa med Work and Travel company och nu ska ni få ett ärligt svar.

Det är skönt att åka ner med dem för de fixar liksom allt åt en. Man kommer ner och de har aansökt om ditt taxfile, du har ett bankkonto, boende första dagarna, simkort etc... Det var väldigt skönt kan jag lova. Plus att de alltid finns där om man har några frågor om hur man fyler i tax papper, hur man fixar superannuation och allt sådant där.
MEN man kan fixa allt sådant här själv och det finns väldigt många typ liknande backpacker agencys här nere i Sydney som kan hjälpa en med exakt samma saker som medicare etc och man inte måste betala flera tusen extra för flyget hit ner.
Angående jobb har WT inte hjälpt oss ett dugg med att hitta jobb. För det första förmedlar de inga servitris jobb till en om man inte har typ minst 6 månaders erfranhet av det innan man kommer ner. Det var en besvikelse för oss kan jag lova för vi ville ju ha sådana jobb och de hade de inte informerat om. Sen har de bara förmedlat typ 1dagsjobb hela tiden. Och då kräver de att man ska köpa kläder till det själv och det går oftast på lika mycket som man tjänar på en dag. Jobben de förmedlar via mail är oftast jobb som att jobba på en resort i Queensland och du måste stanna i 3-4månader. Kanske inte direkt vad man vill när man är en backpacker?
Aja, det är ju lite individuellt. Det är skönt att WTC tar hand om ens post hela tiden även om man är ute och reser och om man inte har internet får man använda internet gratis hos dem.

Ja det finns alltså både för och nackdelar med att åka med WTC. Bestäm själva. Men om det är första gången man backpackar är det ändå ganska skönt att ha någon som finns i backgrunden och kan hjälpa en om något skiter sig.
puss


Sydney: Det var banne mig på tiden


Så Linnea och Sofie fastnade inte på en enda bild i lördags, men min söta hundtårta har jag nog 20 bilder på. Illa. Sen så dog både min och Sofies kamera så blev inte jätte bra med bilder. Men men.

Känner mig lite bortkopplad från Sverige just nu. Skypeade med mor och far och sen med fredrik förut. Och tydligen var det Idol final idag? Jag vet inte ens vem denna Jay är. Känns lite som när jag var i USA och inte hade någon aning om vem Amanda Jensen eller Picasso var. Aja, men det är ju just därför jag är på andra sidan jordklotet, för att slippa saker som IDOL hysteri och melodifestivalen skit..

Aja, har ju lovat att skriva lite om min födelsedag med. Har försökt flera gånger den här veckan, Men vårt internet har haft seriösa problem (och har fortfarande) och går jätte segt.
I alla fall, förra lördagen blev jag väckt runt 6 av Linnea och Sofie som hade dukat upp frukost. Det var te och scones och en jätte söt hundtårta. Vi har alltid skrattat åt den här tårtan när vi gått förbi bageriet så det var perfekt. Fick jätte fina presenter av mina älsklingar. En hanväska jag suktat efter jätte länge, presentkort på massage, en påse med pepparkakor, sardiner i tomatsås, chips (honey soy chicken favoriterna), nutella och lindor choklad. Helt underbart. Sen gick de till jobbet så jag höll mig vaken och skypeade med mamma o pappa och sen med Anders. Sen så fortsatte jag med enroma storstädning av lägenheten. Tro mig, den var så ren som den nog aldrig varit. Efter det så tänkte jag, va fasiken, jag måste ha en ny klänning på min stora dag så jag gick och köpte den vita och svarta jag kollat på. Mycket nöjd.
Sen gick jag upp till hyde park café för att kolla när Linnea jobbade. Tur som jag har ibland så fick hon precis sluta tidigt då så vi satt ner och tog oss var sitt glas vin och njöt i solen. ´
Väl tillbaka i lägenheten hade Sofie med fått sluta tidigt så vi hjälpte Kana och Bram med att blåsa upp alla 100 ballonger vi köpt. Jösses säger jag bara, det tog sin lilla tid, men fint blev det i alla fall. Sen blev det lite stressigt för vi var tvugna att ha tid att käka middag innan folket kom till oss vid 7. Så vi gick den långa vägen till Maloney hotel om ligger 20meter från entren till vår hus. Blev stek med bearnasise sås. Första gången sen jag kom hit som jag käkade stek. Helt underbart kan jag lova att det smakade.
Sen skyndade vi oss till Coles och köpte det sista och sen skyndade ooss upp för vi var lite sena.. Aja sen kom det folk. Nina och Vickan från Linköping. Sen Elin oh hennes rooomie louisa. Sen kom det en masssa mer folk och det blev tårta. Sen tryckte vi in oss i taxibilar till World Bar uppe i Kings Cross. Där hade vi reserverat område där vi satt hela kvällen! Runt klockan 1 halv 2 var jag helt död kan jag lova. Hade u vart vaken väldigt länge då så ville bara krypa ner i sängen. Så vi skulle ta en taxi hem, men på något sätt hittade vi aldrig någon taxi och det slutade med att vi ett gång på 8pers gick hela vägen hem. I HÖGKLACKAT! det ni...
somnade gott kan jag lova.

I veckan har jag bara hunnit med att jobba jobba jobba och typ sova mellan jobben. Men det kommer vara värt det sen när vi reser. Ser framför mig skyediving, snorkling i barriäsrevet, segla Whit Sundays... you name it. Dock är mina ben helt galet slut nu för tiden. Och jag är SÅÅÅÅ trött på att vara servitris. Efter tiden i Oz så vill jag aldrig mer jobba som servitris det är i alla fall en sak som är säker.

Idag är jag ledig och ensam fram tills ikväll då jag jobbar. Skulle åkt till Manly med Nina och Viktoria. Men vaknade imorse och mår inte särskilt bra. Tror allt jobb och för lite sömn börjar ta ut sin rätt. Och jag är ju inte länge 19 så antar att det är såhär det går när man är gammal...

ciao

Sydney: kaos helt enkelt.

Jag fösöker ladda upp en bild från min födelsedag. men internet har fnatt just nu. så det funkar typ inte.. I alla fall så kommer det inte komma någon uppdatering om min födelsedag förens lördag troligtvis. Idag jobbade jag från 10.30 till 14.30 med Mini-bar på hotellet. Fylla på minibarer är ungefär lika kul som det låter. Alltså skit tråkigt. Och man får ont i ryggen. kom hem och packade om och ska nu ut o käka någonstans och sen bege mig till restaurangen vid klockan 18. Ungefär så ser alla dagarna ut den här veckan därför hinner jag knappt sova eller duscha - ni kanske förstår varför bloggen blir låg prioritet. Men räds icke - med tiden kommer det!

Sydney: just another manic monday

Först och främst tack för alla hjärtliga gratulationer på min födelsedag.
Lovar att skriva och lägga upp bilder om dagen senare ikväll. Kom precis hem ifrån frukostbufén och det är stråååålande  solsken ute så jag är bara hemma o byterom till bikinin ochbeger mig nu till Bondi Beach för att träffa Nina och Vickan och jobba på min solbränna (som ännu inte är något att skryta med).
ciao

Sydney: Birthday girl!

Jasså då var man 20 år gammal då!
Om någon hade frågat mig förra året på min 19års dag vart jag skulle vara om ett år så hade jag nog aldrig ens kunnat drömma om att jag skulle befinna mig i centrala Sydney.
Det är verkligen galet att jag är i Sydney, Australien. Jag har inte ens riktigt fattat det ännu. Kanske för att Sydney inte känns så annorlunda från Europa direkt.

Igår när jag skulle gå hem från restaurangen fick jag me mig mat, bröd och en av flaska av deras finare viner hem som en födelsedagspresent. De är för gulliga på Fellini. Sen när jag kom hem hade Bram båst upp en massa ballonger och lagt över hela min säng. Jag smög in för trodde de sov, så hör jag hans röst "Anna, 2minutes left of being a teen".
Imorse blev jag väckt víd 6 tiden kanske av Linnea och Sofie. De hade bakat scones och gjort te till frukost. Och så hade de köpt en jätte fin tårta med chokladmousse som ser ut som en mopps-hund. Jätte söt. Vi brukar alltid gå förbi och skratta åt den tårtan. (Bilder kommer sen). Sen fick jag en påse med en massa gott i, chips, nutells, sardiner i tomatssås, Annas pepparkakor och choklad. Sen fick jag ett presentkort på 60 minuter massage (längtar redan) och en jätte fin svart handväska som jag haft ögonen på ett tag!
Sen blev det Skype tid med mor och far och sen med älskade Anders.

Nu ska jag börja fixa här. Tänkte först städa , sen bege mig ut och köpa tårta och andra småsaker. Blir nog även så att jag köper klänningen jag hade tänkt köpa. Den kostar bara 35 dollar så jag slår till! Sen måste det nog införskaffas mer ballonger och plastmuggar och tråkiga saker. Men men.
pusspuss

Sydney: Dagen före dagen

Uppe med tuppen imorse igen (eller halv 9 iaf...). Har min lilla nya morgonrutin med att skypea med min älskling . Är dock inte ett dugg avundsjuk på all snö och kyla ni har där hemma. Här på nyheterna pratar de hela tiden om den extrema vintern som är i Europa just nu.
Sen gick jag och köpte städsaker och har spenderat hela dagen med att storstäda lägenheten med fokus på köket eftersom att det blir äckligt så himla fort. Men nu har jag tom skrubbat metallisterna närmast golvet som ingen troligtvis torkat av sen lägenheten byggdes så det känns lite fräshare. Snart ska jag ta tag i damsugningen med men var tvungen att ta en liten paus och då kom Bram med en tonfisk macka från Subway till mig vilket satt perfekt i min hungriga mage. Resten av städningen gör jag imorgon eftersom det garanterat kommer vara lite stökigt imorgon igen.
Sen ska jag köpa en massa ballonger och giralnger som vi kan fylla lägenheten med :)
Lovar att lägga upp bilder senare idag eller ikväll när jag kommer hem från jobbet.

Fick en för tidig födelsedags present av Naf förut, för han och Tofuik kan nog inte komma på förgrejen i lägenheten imorgon utan kommer nog direkt till krogen. Fick en flaska Moêt Chapmagen!1 HALLÅ!??!!? är han galen eller? Den är ju svin dyrt.. tillhör ju verkligen inte den vanliga backpacker dieten. Nu måste jag iaf köpa några champagne glas (åtminstone i plast) för kan inte dricka Moët ur en IKEA mugg direkt.

Nu ska jag springa ner och betala hyran - inte roligt alls... men men sånt man tyvärr måste göra...
ciao

Sydney: La familia


haha kväll på balkongen.
Vår lilla familj alltså. Inget fel på oss inte.. haha

Sydney: in the making

Imorse vaknade jag och hade en helt ledig dag framför mig.
What to do?
Började med att skypea med min älskade en stund (mycket prat om mat - i alla fall från min sida.. haha). Sen så var det dags att ta tagi det här födelsedags kalaset lite.
Letade efter en klänning och en mask att hapå mig.
Hittade ingen klänning, men tänkte ha min svarta klänning jag drog med mig hit ner, istället hittade jag 2 masker.. lite overkill men ska ta och bestämma snart vilken av dem jag ska ha på mig. Den ena är väldigt glittrig och stor och den andra är lite mindre. Vi får se helt enkelt.
Hittade båda två nere på marknaden på Market City.
Hann även med att införskaffa lite julklappar som ska skickas hem till Svearike. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska få plats med allt i ett paket (vill inte ens tänka på vad det kommer kosta...)

Sen så gav jag mig själv en födelsedagspresent. Franksmanikyr nere på Sparkling Nails nere i World Square. Första gången jag fått en sådan. Det blev en franskmanikyr eftersom jag inte får ha färgat nagellack på Hotellet när jag jobbar där. Roligast var att han som gjorde det var en 16årig kille som hade jätte långa röda akrylnaglar. jag höll på att börja skratta ett tag.. haha

Såg att jag visst blivit tidningskändis med. Tack mamma och pappa för Corren :)

Nu ska jag dricka te med Sofie medan Linnea är på jobbet :P

RSS 2.0