Sydney: Lite frågestund

Fick en fråga om hur det är att resa med Work and Travel company och nu ska ni få ett ärligt svar.

Det är skönt att åka ner med dem för de fixar liksom allt åt en. Man kommer ner och de har aansökt om ditt taxfile, du har ett bankkonto, boende första dagarna, simkort etc... Det var väldigt skönt kan jag lova. Plus att de alltid finns där om man har några frågor om hur man fyler i tax papper, hur man fixar superannuation och allt sådant där.
MEN man kan fixa allt sådant här själv och det finns väldigt många typ liknande backpacker agencys här nere i Sydney som kan hjälpa en med exakt samma saker som medicare etc och man inte måste betala flera tusen extra för flyget hit ner.
Angående jobb har WT inte hjälpt oss ett dugg med att hitta jobb. För det första förmedlar de inga servitris jobb till en om man inte har typ minst 6 månaders erfranhet av det innan man kommer ner. Det var en besvikelse för oss kan jag lova för vi ville ju ha sådana jobb och de hade de inte informerat om. Sen har de bara förmedlat typ 1dagsjobb hela tiden. Och då kräver de att man ska köpa kläder till det själv och det går oftast på lika mycket som man tjänar på en dag. Jobben de förmedlar via mail är oftast jobb som att jobba på en resort i Queensland och du måste stanna i 3-4månader. Kanske inte direkt vad man vill när man är en backpacker?
Aja, det är ju lite individuellt. Det är skönt att WTC tar hand om ens post hela tiden även om man är ute och reser och om man inte har internet får man använda internet gratis hos dem.

Ja det finns alltså både för och nackdelar med att åka med WTC. Bestäm själva. Men om det är första gången man backpackar är det ändå ganska skönt att ha någon som finns i backgrunden och kan hjälpa en om något skiter sig.
puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0