Bonanza av länkar : Boende




Fortsätter med att ösa upp länkar till diverse olika saker och hoppas att det ska vara till hjälp. Idag blir det bara en hel massa olika länkar till boende!

Boende:
Lonely Planet (Bra sökfunktion)
Bed and Breakfast 1 (bra sida att klicka sig vidare ifrån) 
Bed and Breakfast 2 (Babs)
Bed and Breakfast 3 (Oz bed and breakfast) 
Bed and Breakfasts i Australien tillhör generellt boenden som kostar lite mer än ett vanligt vandrarhem. Oftast är B&B's dyrare över helger och liknande med.
Populärast bland backpackers är ju såklart hostels av olika slag, och som tur är är Australiens städer väldigt hostel-täta!
YHA (Youth Hostel Association) som vi ska på hos de första dagarna är bland de största organisationerna med 130 hostels över hela Australien. Om man är meddlem i YHA får man hyra rum till ett lägre pris. Läs mer på hemsidan om det.
Base Backpackers verkar vara ett grymt hostel. I sydney har de Sydney Base där de tar runt 200kr per natt. (Fröken C och K, kolla upp det här stället. Kanske är något att fundera över efter första dagrana på YHA.)
Nomads World. Ännu mer hostels (Backpacking in style). Även här kan man bli medlem och få billigare nätter.
VIP Backpackers  Lite dyrare hostels. Blir även de billigare om man blir medlem.
Last Minute (Hotel)
Quickbeds (Hotel)
Wotif (Hotel)

Nu till det som är intressant för oss som ska stanna längre, lägenheter och andra long-term accomondation. Bästa tipset ska tydligen vara att läsa tidningarna och hitta anonser där. Om man tar något som är förmedlar genom en agency så måste man oftast skriva upp sig på 6 månader vilket kan vara bra att veta innan man hyr. Ofast kräver de även första månadens hyra innan man får hyra. Bra hemsidor för att hitta lägenheter är dock:
CityHobo Underbar sida, som har en rolig sak som heter Shoe Index där de matchar dina skor med vilken stadsdel du bör bo i.
Couch surfing finns ju alltid, dock vet jag inte riktigt exakt vad det går ut på. Kanske kan man hitta folk man kan vara inneboende hos eller om det bara gäller att bo gratis i någon natt någostans..
Domain är en sida som har både annonser om uthyrning till folk som vill dela på sin lägenhet.
Flatmate finders  namnet säger ju allt. tror dock man måste sign-up för att få leta flatmates.
Gumtree är en sida jag har hört folk på forum och massa tipsa om.
Sleeping with the enemy har long term boende i Sydney och Cairns.

Och om man vill finns även
Australian Farmstays som är exakt vad det låter som! :P


Jag hoppas det kan vara till hjälp!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0