Work and Travel company



Att åka till Australien är ju kul, men man måste ju ta sig dit med.
Vi bestämde oss i alla fall att åka med WorkandTravel Company som är en organisation som hjälper en att fixa visum, tax-file, bankkonton, SIM kort och fixar biljetterna.
Har hört både bra och dåliga saker om att åka med dem. Visst att man kan fixa allt själv med visum och sådant, men det kan ju vara skönt att slippa det också.
När man åker med dem så åker man på en gruppavgång (våran ska det vara 25personer på!!!) och när man landar i Sydney har man 4 dagar på vandrarhem bokade och betalda och sen har man orientation i Sydney och likannde de första dagarna. Det passar ju oss eftersom vi har NOLLKOLL på Australien. Samtidigt kan det vara skönt att alltid ha en organisation i ryggen. Visst att de inte direkt kommer hjälpa oss hela tiden, men om något går åt helvete så finns det ju någon där.

På de forum jag läst så verkar det som att de som varit backpackers förut inte behöver WT direkt eftersom de redan kan livet som backpackers, medan rookies som vi som inte kan mycket får en bra start.
Antar att det är upp till var och en. Men jag är glad att de fixat våra visum och fixar det andra med.

Vår resa går på runt 22000 kronor. Med detta får vi Visumkostnader betalda, nätter i vandrarhem, tillgång till jobbdatabas i Sydney, rådgivning och liknande.
OCH (vi har resan Sydney Express - tror jag) som är lite dyrare än Aussie Basic (som bara är ToR sydney) så vi har ett stopp o Thai Land på vägen hem. Så vi ska stanna där i 2 veckor på vägen hem och ehm.. vila upp oss efter en jobbig tid i Australien? :P




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0