På resande fot: Townsville


Försökte skriva det här inlägget förut när vi satt på Greyhound bussen påväg mot Townsville men internet höll på att kopplas av och på så det blevlite svårt. men därav bussbilden iallafall.
Lämnade vårt kära Mission Beach idag då. Vi har spenderat 2 nätter på ett hostel som heter Mission Beach Retreat där har vi betalat 20AUD per natt. Världens underbaraste och mysigaste hostel. Kändes som en enda stor familj.  Det var filmkväll i vardagsrummet och det bjöds på mat ochalla var jätte snälla. Det är lågsäsong så det var inte alls mycket folk där och vi hängde med några jätte sköna killar som jobbade där. 2 från Tyskland och 2 från Kanada. Särskilt igår kväll var det super mysigt när vi kollade på handboll, drack öl och bara filosoferade. Plus att vi lärde dem lite svenska: "Tjena Kexet står du här ochsmular?".
Själva hostellet var helt okey. Det kändes väldigt autentiskt. Spindel på toan, kackerlacka föll ner på linneas säng, mus i skafferiet och myror i duschen. Men på något sätt accepterar man det när man bor så nära regnskogenoch allt var så avslappnande.

Sen åkte vi i alla fall vidare till Townsville. Vi skulle åkt till Airlie Beach men funkade inte riktigt med bussar så vi hamnade här på The Reef Lodge som iofs är fräshare än det förra, men det saknas själ här. Man är inte en familj, plus att vi inatt måste betala 26AUD för rummet. Imorgon får vi se om vi stannar här eller flyttar till ett annat hostel.
Orsaken till att vi ska stanna här i några dagar nu trots att vi ännu inte gillar Townsville alls är för att det är påväg en cyklon av styrka 4 mot kusten. Den ska slåtill på onsdag någonstans mellan Cooktown och Mckay. Ungefär som att säga någostans mellan Stockholm och Malmö. Därför känner vi oss just nu säkrare ,med att bo i ett större stad än en liten strandstad som Airlie Beach är. Plus att det inte går att segla Whitsundays just nu ändå pga av cyklonvarningen. Imorgon bitti finns det förhoppningsvis mer info så vi vet vart vi ska ta vägen.
Någon som har några bra cyklon tips? langa på då!

Nu ska jag sova och drömma mig tillbaka till Mission beach med 14km öde sandstrand och lugn och ro. Efter 3 månader Sydney får man lite ångest när man kommer till en sad som Townsville, för den känns inte alls lika hemtrevlig som Cairns utanmest bara otrevlig.

Ciao

Kommentarer
Postat av: Tobi

436 = antalet ganger du namnt ordet hostel hittills...

2011-02-01 @ 07:57:20
Postat av: Anna

haha bra att du håller räkningen åt mig, tappade själv räkningen runt 300...

2011-02-01 @ 08:30:40
URL: http://annaofaustralia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0