På resande fot: Lite Sydney


Framför Vita Huset.

Sydney åh Sydney.
Det är ås galet att vara tillbaka här. Det är höst här. Det är nästan ännu mer sjukt. Hur kan det redan vara höst igen? Min biologiska klockan kommer vara helt ur funktion när jag kommer hem efter att ha haft höst,vår,sommar,höst och sen få vår igen.
Här i Sydney bor vi på Elephant Backpackers eller Harbour City Backpackers som det tydligen med heter. Det  är nog det sunkigaste hostellet jag bott på. Själva rummet är ok. Men toalette och kök är vidigt. Och ändå betalar vi ganska mycket per natt. illa illa. Plus att batteriet i kortläsaren till vår dörr var dött i 4 dagar så fick antingen lägga en flipflop i dörren för att den inte skulle slå ige eller gå ner var 10e minut för att be dem öppna med huvudnyckeln bara för att komma in i rummet.
vad har vi gjort här då?  Föruto att träffa en massa kompisar så har vi mest varit sjuka. eller alla utom Linnea. Låg själv däckad mer eller mindre hela helgen. Nu mår jagbättre, men har sådan hosta att det är jobbigt att sova. inte kul...
I lördags var det stora Mardi Gras här i Sydney. som en jätte stor Pride. Vi var lite sent ute för att vi satt hemma här och målade oss med en massa neon kroppsfärg som senare lös väldigt fint i ljuset på The Gaff. Eftersm vi var sena gick det knappt se något av paraden för det var så galet mycket människor på Oxford street.  Men vi hittade ett stängsel som vi kunde stå på, och sedan fick vi köpa en pall för 50c cent att stå på. Vilket fungerade bra i en timme tills den brakade ihop och vi föll. Men men. Sen blev det dans på the gaff, men vi var alla trötta och inte direkt på partyhumös så blev en tidig kväll. Plus att det inte är kul att frysa på nätterna som man gör här i Sydney. usch.

På söndagen träffade vi kära Jennie igen och sen Victor som vi träffade uppe i Byron. Böev lite obligatorisk President and asshole spel i Hyde Park och senare så flyttade han in i vårt rum här på hostellet (bor i ett 4a rum).
Igår gick vi på en riktigt tur utav Sydney. Visade honom allt som är värt att se i turistväg här i "vår" stad. Blev först frukost ute sedan fishmarket, en kall öl, gång till the Rocks, Opera huset och Harbour Bridge Sen käkade vi underbar pizza på Ship inn som vi käkade på första veckan när vi var i Sydney. (cirkeln sluts).
Gudars var möra vi var efter den långpromenaden.

Idag har vi inte gjort jätte mycket. Jag vakande vid halv 9 imorse och kunde inte somna om så fick vänta tills 12 då de andra hade vaknat och vi kunde ta tag i dagen. Blev ännu mer tour utav Sydney med Pitt street i fokus. Man önskar ju man hade mer pengar så man kunde shoppa loss på alla underbara kläder som finns här i Sydney. Men som backpacker får man nöja sig med att bara titta.  Det är ju fettisdagen trotsallt, men i brist på semlor köpte vi winerbröd på Wollies och käkade dem i parken. Sen bev det pasta och tomatsås (med lyxiga parmesanen) mums, typ 5e dagen på rad känns det som.. har blivit lite ofrivilliga vegatarianer här borta.
Nu ikväll begav vi oss till World bar för att ta en obligatorisk teapott och sen dansa järnet. egentligen skulle jag sjunga kareoke eftersom det är med på vår lista med saker vi måste göra, men det var tydligen försent att anmäla sig. :(

Planen var att hoppa fallskärm i veckan. vill verkligen göra det, plus att det är 100AUD billigare i Sydney att göra det högsta hoppet än det är längst med kusten. Men pga sjukdom och liknande får vi se hur det blir. Det kanske blir på fredag om vi blir rikigt friska imorgon eller på torsdag. Så håll tummarna och ta i trä för vår hälsa är ni gulliga.

På måndag åker vi till Thailland och Koh Chang. Längtar efter värmen och solbrännan!
puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0