Frågestund: Hostel

Fick en liten fråga om tips på något lugnare hostell som inte ligger i Kings Cross.

Vi hann ju aldrig riktigt uppleva det riktiga hostell livet eftersom att vi hittade lägenhet så fort. (Fast jag längtar längtar längtar tills den dagen vi beger oss ut och på riktigt får leva hostell liv nära en strand.)
Åter till frågan.

YHA Central som vi bodde på första veckan är väldigt lugnt. Det är ju väldigt stort men väldigt städat och fräsht. Allt är verkligen tipp-topp, känns mer som ett hotell fast man delar rum. Dock finns det ingen direkt hosell känsla alls där. Ligger jätte central, precis bredvid Sydney Central (tågstation). Och man kan gå hela George St eller Pitt st upp till Opera huset på typ 20 minuter . 
Wake up! Som ligger på andra sidan YHA ska med ha väldigt hög standard från vad jag hört av folk som bott där. Är tydligen väldigt likt YHA Central.
Vår kompis Jennie har bott på YHA Glebe. Glebe är ett område som kanske är 15minuters gång ifrån Central. Är ett bohem område och Jennie har i alla fall blivit helt förälskad i det hostellet. Det ska vara väldigt friendly och rent som ja förstått det. Blir alltid sugen på att sova där en natt när Jennie pratar om det. Det är även mer hostellkänsla där. Typ man pratar med varandra i köket osv.
Ett hostell som vi ville till är YHA The Rocks. Det ligger uppe vid Operahuset och vi hade tänkt stanna där först, men så var det fullbelagt och vi hittade en lägenhet.

Det är ju lite tips i alla fall, de ligger ju inne i stan så man kan ju lätt ta sig överallt. Mer inne i stan än om man bor ute i Bondi eller liknande.
Insåg att det blev väldigt mycket YHA reklam. Men vi har bara bott på YHA Central som var great och på Elephantbackpackers som var urdåligt. Så då är det klart jag rekommenderar YHA. Känns som en väldigt säker hostel-kedja.

Jag hoppas det här kan vara till någon hjälp. Men Sydney kryllar av hostell överallt så ni borde kunna hitta något som passar er. Men undvik bara Kings Cross som område att bo i. Sök efter Sydney CBD, Central, Glebe, Darling Harbour, Paddington, Pyrmont, Darlinghurst, Circular Quay, the Rocks. Områden som borde vara bra :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0