Sydney: Life goes on


Julstämning i Sydney.
Det verkar som att Sydney stad har köpt in lite för många megastora uppblåsta tomtar. Hela Darling Harbour har tomteparad ser det ut som.

I alla fall, just nu håller jag på att planera min 20års fest lite. Det ska bli maskerad som i att ha masker på sig! Blir nog en liten fördrink i lägenheten och sen tror jag att jag lyckats boka lite platser på World Bar. Vill att så många som möjligt kan komma så måste kanske börja bjuda in folk med. Någon som är i Sydney och känner att de vill komma så kom. varför inte liksom? Som backpacker så ska man ju träffa så många som möjligt! Letar även efter en perfekt födelsedags klänning. Inte varje dag man fyller 20 liksom. Dock så är man ju på en backpacker budget så måste kombinera det här. Är sugen på en röd klänning... men vi får se.

Helgen efter så ska Menzies Hotell ha sin stora julfest för de anställda. Herregud vilket tid de har lagt ner på allt.

Den här lådan med godis, balong, clownnäsa och biljett var själva inbjudan. Det tycker jag säger det mesta om ambitionsnivån. Temat för kvällen är Cirkus och man ska klä ut sig därefter och kan vinna priser. Jag har funderat lite och jag ska nog vara en lindansös. Ska köpa en sådan där tyllkjol och sen försöka knåpa ihop något. Längtar redan! Kommer bli så himla kul!

Idag efter jobbet så träffade jag Jennie och vi åkte till IKEA!!!!! home away from home. Helt galet! Tog tåget från Central till Rhodes och där låg det. Kostade bara 4dollar turochretur.
Käkade middag där som betod av köttbullar, potatismos, sås och lingonsylt. Idag var det något special erbjudande så det kostade bara 4 dollar! Sen köpte jag tre muggar (5 kronors muggarna) så att Linnea, Sofie och jag kan dricka te. Plus att det påminner om jobbet hemma med de muggarna. Sen införskaffade jag även julskum, lingonsylt och KALLES KAVIAR <3  Äntligen kan man äta ägg igen :)
Ikväll ska vi fira en tjej på Linneas jobb som fyller år ikväll.

pusspuss

Sydney: Lite frågestund

Fick några frågor som jag kanske borde ta o svara  på då.
Först, lite tips om vad man ska göra här gjorde jag en lista på i några inlägg sedan. Dock måste jag även tipsa om Sydney Fishmarket som är helt underbart. Eller först trodde jag att jag skulle spy av all fisklukt. Men sen var det helt underbart. Man kan köpa räkor, krabbor, musslor, ostron och hummrar som är redo att äta direkt, sen kan man sätta sig ute och bara njuta bredvid hamnen. Det bästa för tips är helt enkelt att läsa igenom det jag skrivit innan, för när man väl sitter här och ska försöka komma på saker så är det helt blankt. Men på en fin sommardag, käka lunch på Hyde Park Café, helt underbart  i solen!
Och angående boende, vi bodde ju inte så länge på hostel eftersom att vi hittade vår lägenhet direkt. Men YHA Central är nog det finaste hostellet jag någonsin satt min fot på. Jag har alltid varit lite anti-hostel för att det brukar vara sunkigt. Men just YHA central är nästan som ett hotell. Skaffa ett YHA membership kort om ni funderar på att bo mycket på hotell. För YHA finns överallt, har ofta hög standard och man kan få en massa andra rabbater med med det kortet. Plus att personalen är jätte vänlig och kan hjälpa och tipsa en om ALLT!

Fick även en fråga om hur det var att lämna min älskade Anders där hemma. Jag ska inte ljuga, det är det värsta jag gjort. Det gör ont i kroppen av tanken bara. Men samtidigt måste man göra vissa saker ibland och det här var en av de sakerna. Vissa dagar är värre än andra, men vi löser det genom att SMSa mer eller mindre varje dag och vi försöker skypea i alla fall varannan dag. Men vi kommer klara det här fint, har mycket att längta efter när ja kommer hem <3 Jag vet väldigt många tjejer som är här nere som jag vet lämnat sina respektive hemma. Men om man inte kan klara 5 månader ifrån varandra ska man kanske ta och fundera över om man ska vara tillsammans? För mig finns det bara en kille, och det är min Anders.


Sydney: dagens låt


Sydney: ack du underbara julmat

 
Dagens inköp på Sveska kyrkans julmarknad: Djungevrål, Ahlgrens bilar, Herrljungas vinglögg, julmust och löksill. Jag behöver väll knappast ens säga att jag var i himmelriket?
Skulle kunnat köpa allt som fanns där, men behärskade mig och valde det istället.
Sen satte jag mig och fikade där med. Blev en sillsmörgås, himmelskt god. Och till det julmust. Sen Lussebulle och glögg till efterrätt. Träffade en jätte trevlig tjej som hette emelie som med var där själv. Satt och pratade massor. Förhoppningsvis ska vi ses någon mer gång. Sen träffade jag två gamla damer i 80års åldern som på 50talet flyttade till Australien för de hittade sina män här nere. Lät som en romantiskfilm.
Efter min lilla shoppingtur mötte jag upp Naf-Naf och vi gick och käka glass. Sen gick vi ner till Darling Harbour och spleade lite otippat bowling. han skulle spela cool och visa mig hur man spelar, men sen slutade det med att jag utklassade honom! Sweden power!
Nu ska jag vila lite innan jag ska till jobbet!
pusspuss

Sydney: Julmarknad


påväg till svenska kyrkans julmarknad!!!
Hörde jag glögg?? YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!!!!!!!!!!!!!!
extas!

Sydney: sleepless in sydney



Som ni ser så lyser solen över Sydney. En bild från lunch på Hyde Park Café och lite bilder från Darlinghurst. Underbart.

Klockan är nu snart 00.00 här på fredag natt. Kom precis hem ifrån jobbet på Fellinis. Var en ganska konstig kväll. Det var en tjej som provjobbade ikväll. Hon var jätte snäll och så, men det var väldigt svårt för att det var bara hon och jag och nästan alla bord var fyllda. Men som ny är det ju inte jätte lätt att klara av allt, så jag fick jobba som attans för att hinna med allt. Inte jätte smart att ta in en provjobbare på en fredagkväll.
Idag hade jag planer på att göra något. men mitt dygn har blivit lite fel på sista tiden, så jag gick upp imorse, gick till poolen. Sen kom jag tillbaka och sov igen. Har inte riktigt fått sömn på raken på sista tiden. Aja så inte så mycket action idag, men imorgon är jag ledig på dagen så tänkte antingen stranden om de är fint, eller bara hänga i hyde park... eller något.
Nu ska jag lägga mig. imorgon ska jag upp och skypea med mor och far :)

puss

Sydney: lägenheten

Morrn morrn passar det ju att säga just nu.

Jag fíck en fråga om lägenheten vi bor i. (tyvärr har jag dock inga bilder och det är alldeles för skitigt här just nu för att jag skulle vilja lägga upp bilder - det är så det går nör vi bor så många i en delad lägenhet.. men men).
I alla fal så hade vi GALEN tur när vi hittade den här lägenheten. Den ligger på Goulbourne Street mellan George St och Pitt St. Det säger kanske inte så mycket för folk hemma i Sverige, men det är verkligen i mitten avS Sydney. Precis bredvid World Square Shopping Centre.
Vi letade lägenheter via Gumtree.com.au som mer eller mindre ALLA gör. De påminner om blocket fast 1000gånger större. Det kommer upp kanske 100 boende annonser varje timme.
Vi var i alla fall lite rädda när vi läste alla annonser, lite osäkra på hur seriösa de var. Ville ju inte bli inlurade i någon lägenhet direkt. Vi började bli lite desperata sådär i början på vecka 2, så en dag när vi satt på WTC så slängde Linnea upp en annons på Gumtree om att vi var 3 tjejer som sökte boende. Sen nästa förmiddag när vi satt på vårat nya sunkiga hostel så rigde Sam upp oss och sa att han hade 3 sängar till övers i en lägenhet han hyrde ut. Återigen blev vi lite misstänksamma, men vi bet ihop och bestämde oss för att gå på visningen.
Och ja, resten av historia. Vi hittade en underbar lägenhe. Vi betalar 160AUD i veckan. Vilket är mycket, men jämfört med vad saker kostar här i Sydney är det överkomligt PLUS att vi har gratis internet :)
Ska försöka gå runt och ta lite bilder senare idag sen.

Alltså, jag tror inte att det är jätte svårt direkt att hitta boende i Sydney om man är villig att betala. Det är väldigt dyrt, de sätter hutlösa priser på att dela rum med en massa andra. Men det är verkligen en upplevelse att göra det. Vi kom ner till Sydney nästan i senaste laget, och nu såhär en månad senare så har priserna för rum verkligen gått upp. Nu får man nog lätt betala 200dollar i veckan för ett rum som inte alls ligger centralt. men det beror ju på att sommarloven börjar nu. Men det är i alla fall inte svårt att hitta boende här nere, bara man inte är för kräsen. Gumtree är sidan man hittar allt på-

Sydney: working 9-5 what a way to make a living


Japp, the Menzies, mitt lilla hotell när jag var påväg mot personalingången imorse vid klockan 05.00. För självklart får man inte använda entrén som anställd. Nej man måste gå ner i tunnelbannan mittemot och sen leta upp en lite blådörr som knappt syns och sen gå i en korridor för att komma in. Det är lite sjukt, jag har aldrig ens funderat över "baksidan" på ett hotel sådär. Det är verkligen coolt att få se "behind the scene" som de kallar det.
I alla fall, jag jobbar med frukostbufén. Mesta dels så plockar jag bort disken, lägger upp nya bestik (de måste alltid vara rätt, för jorden verkar gå under om man råkar lägga en entre gaffel med en main kniv. trots att de ser exakt likadana ut o de bara skiljer typ 0.5 cm), putsa bestik, sätta upp alla bufé saker på morgonen och ta bort dem efter frukosten och lite sådant. Det är ett riktigt soft och roligt jobb. Dock vill jag alltid säga upp mig när alamret ringer klockan 04.30.
När man går till jobbet då så är det fortfarande folk som är på krogen, folk käkar fyllemat och sjunger på gatorna. Och så kommer lilla jag där, vandrandes genom Sydney påväg till jobbet idag.
De senaste 4 jobbdagarna har vart de värsta i mitt liv. Tänk er att först jobba sent på kvällen på fellinis. komma hem runt halv 12 (om man har tur) och sen gå upp 4.30 igen för att gå till nästa jobb. komma hem därifrån runt 12 och då försöka få några timmars sömn innan man ska till fellini vid 18 igen. Det är hårt.
Jag håller dock inte på att arbeta ihjäl mig. Det är bara den här veckan det har blivit såhär för Wayne på Fellinis är bortrest så jag har jobbat 6 kvällar på raken vilket jag normal inte gör. (cash cash cash).
MEN idag hade jag världens fredagsstämning på jobbet. För från och med idaf vid 12 (torsdag) är jag ledig fram till 18 imorgon fredag!!! ÄNTLIGEN!!!
När jag var påväg hem från jobbet idag så fick jag reda på att både Linnea och Sofie också är ledig idag! Det var väldigt länge sen vi alla 3 kunde umgås. Så vi firade med att gå till Hyde Park där de käkade sin frulle (vilekt mer var min lunch eftersom jag redan jobba i 6h). Solade lite, men jag gick hem nu för att ta mig en liten tupplur. Vill inte riskera att somna i solen och vakna som en kräfta. Jag får passa på att sola imorgon på dagen istället! Ikväll ska vi laga mat tillsammans. Tacos står på menyn och jag längtar redan. Det är dags för fredagsmys helt enkelt!
Roligast idag på jobbet var en man som kom fram till mig och bara "jobbar inte du på en restaurnt uppe i Darlinghurst?". Det visade sig att jag visste serverade dem på Fellinis i måndags kväll. Världen är allt bra liten ibland.
Något mer kul som händer här nere? Jo, tänkte föröska planera en liten födelsedagsfest snart. Jag vill verkligen ha maskerad i benämningen att man har masker på sig! Det skulle vara helt underbart. Måste finslipa lite bara. Plus att Khana här i lägenheten med fyller år samma dag så vi får nog ta o fixa något tillsammans.

Nej, det har säkert hänt mer saker som jag vill berätta om, men är så trött att ögonen går i kors.

JUST JA!
Kolla vad jag hittade igår

Mmmmm Marabou och basett lakrits (jag tänker alltid på pappa när jag äter dem). Hittade dem på en affär som hette något i stil med "7star groceries" som ligger på Vicotoria Street trehundra något. Nära korsningen Victoria St och Liverpool St. (och jätte nära Fellinis). Det var lite dyrt, men det var värt vartenda cent för att smaka Sverige igen.

nattinatti

Sydney: Rutin


Jag är så trött på svarta kläder. Jag vill aldrig mer tvingas bär svarta kläder. Usch för att vara waitress alltså.
Nej jag ska inte klaga. Men från och med i fredags har jag varit inne på min värsta jobb vecka någonsin. Jobba frdag tills nu på onsdag, är ledig från Fellinis torsdag o sen jobbar jag fre-sön igen. Okey, det kan väll vara bra, men samtidgt jobbar jag nu mer frukostbuffen på Menzies med.
Idag var det min första jobb dag där. Jag började klockan 7 imorse. Blev lite sen (trodde jag) så sprang genom Syndye imorse, men sen kom jag ändå lite tidigt. Lite knöligt att hitta dit, hotellet är lätt, men personal ingången ligger nere i tunnelbanan typ. Aja, jag åkte upp (kom på att jag mitt i all stress imorse hade glömt min namnbricka hemma.. oh no...) till Carrington restaurant och alla var så himla snälla och gulligt som jobbade där. Alla visste redan vad jag hette och de hjälpte mig en massa. Min huvudsakliga uppgift är helt enkelt att plocka bort disken, duka bordn igen och typ fylla på kaffemaskinen och liknande. Imorgon ska jag börja 05.30 (!!!) och då ska jag få lära mig hur man fyller på bufén och sådana saker. Men det ska nog inte vara några problem. Det är lite coolt att jobba på Menzies alltså, fast jag ska vara ärlig. De första 30minuterna funderade jag på att säga upp mig. Usch hade världens största klump i magen, men så känns det ju alltid första dagen på ett nytt jobb. Men sen lugnade det ner sig och jag slutade vara så nervös. Dock inser man verkligen vilken liten droppei havet man är på Menzies, jämfört med Fellinis där liksom JAG spelar en roll, men på Menzies är man liksom bara en av alla andra anställda. Men men. bra erfarenhet det med.

Vet att det var ett tag sen jag skrev. Vad har hänt?
Jag har mest bara jobbat tyvärr. men i lördags efter jobbet (förövrigt den värsta dagen på resraurangen this far, jag var ensam och sprang med tallrikarna typ..) I alla fall så mötte jag upp Sofie o Linnea i lägeheten för att vi skulle bege ss ut. De skulle egetigen åkt på en fest på en båt, men det blev en massa strul så det hände helt enkelt inte. Vi följde med några nya vänner vi skaffat här till Bondi för det var någon fest där. Dock var nog klockan framåt halv 3 när vi kom dit (jag slutade jobbet 00.00) så festen var slut. istället gick vi ner till Bondi Beach och doppade tårna i vattnet. Gud vilket upplevelse. alla där ute, om ni får chansen, tveka inte att ta en taxi till Bondi mitt i natten!


Nej nu ska jag lägga mig o sola lite balkongen. Är ensam för Linnea o Sofie jobbar. Lite tråkigt att vi springer om varandra hela dagarna. Men igår kväll kom de i alla fall och käkade på restaurangen så fick träffa dem lite iaf.
puss

Sydney: Just idag är jag glad


Igår, jag i mina nya underbara fjäder örhängen. Imorse, en stor kopp te :)

Har glömt att berätta en jätte rolig grej.
Jag var ju på en intervju i måndags på The Menzies Hotel. Menzies är ett jätte fint hotel. Det finns 5 restauranger och 3 barer i hotellet. Entrén är helt amazing med en jätte stor kristallkrona.
Jag hade som sagt en intervju där, han som intervjuade mig hade kostym på sig och jag kände verkligen inga förväntningar inför jobbet för jag hade liksom inte ens chans ändå att få det där jobbet. Intervjuen gick jätte bra, vi satt och skrattade massor och det kändes bra. Men som sagt, jag är väll inte direkt kvalifiserad att få vara servitris där. Hotellet tillhör Accor group som har hotel över hela världen.  I alla fall, dde skulle ringa tillbaka i veckan efter att ha kollat mina referenser. (Måste tacka Hoff som tydligen gett mig en bra referens)
I alla fall, igår firade vi Jennie som fyllde 20. Började med kaffe på starbucks och sen gick vi på stan, lunchade på Hyde park café och avslutade kvällen på underbara Sidebar där det var liveband.
Under vår lilla shoppingrunda lyckades sofie och jag hitta ett par underbara klackar som var nersatta och sen fick vi reda på att de bara kostade 10dollar SWEET. och ännu bättre, Sofie hade en voucher på 10dollar, så GRATIS skor.

Men det jag skulle komma fram till i alla fall är JAG FICK JOBBET!!!!!!!
Jag kan fortfarande inte förstå det här. De ringde där ifrån och det var en kvinna som lät väldigt formel. Jag tänkte att nu ringer de typ för att tacka mig för att jag sökt, men att de hade någon annan redan. Sen bara "Congratulation , we want to offer you the position". JAG DOG!
Jag typ var helt chockad i typ 1 minut. Jag förstd liksom inte. Men på måndag i alla fall ska jag på ett informations seminarium och sen får vi se när jag börjar. Men jag ska jobba morgon och lunch där så jag kan behålla jobbaet på Fellini.
Det känns fortfarande för bra för att vara sant och man vill ju inte ropa hej för tidigt, så Ta i trä nu allihopa så att allt går vägen.

Idag har vi varit på Sydney Fishmarket. Blev Barramundi (vitfisk), pommes och tigerräkor till middag. Och så hade vi bautastora jordgubbar doppade i choklad. Jösses säger jag bara. var såååå himla sugen på Lobster. Men det var lite väl dyrt. Kanske i framtiden kan man unna sig något sådant men först måste det jobbas!
Ikväll ska vi tillsammans med "familjen" gå och kolla på nya Harry Potter filmen på IMAX bion nere i Darling Harbour!! Exalterad!!!
Och imorgon bitti har vi planerat att ha en långfrukost och baka scones och ha oss på morgonen :) längtar redan.
Nu ska jag nog käka lite bröd md Chevré ost på :)

Sydney life: Det finns vissa saker man bara måste göra...

fick en liten fråga om vad man inte får missa här i Sydney. Så nu gör Linneus och jag en liten lista.

- CrabracingScubar på måndagar är helt underbart. Massor backpackers och chill stämning. Se till att köpa 7dollar jugs av Snakebite. Alltid ett måste.

- Luncha i Darling Harbour en solig dag. Underbart (Caesarsallad och ett glas vitt så klart).

- Wild Life world nere i Darling Harbour. Lite turstigt men ändå väldigt kul att se på söta koalor, wombats och krokodiler. OCh inse att Kängrus ser ut som jätte stora fula råttor mest.

- The Gaff en tisdag kväll och se galna backpackers slita av sig kläderna i Wet T-Shirt competition. Mycket testosteron flödar på samma gång på dansgolvet framför scenen......

- Sidebar på onsdagar. Se Sydneys bästa coverband som satt många unga damers hjärtan i brand. åh..

- En söndag kväll tror man inte att det sker så mycket, men i Sydney är det alltid något på gång. Särskilt söndagar. Sätt på finaste klänningen, klackar och party make-upen och bege er till Hugos Lounge i Kings Cross. Kan aldrig bli fel, chilla i deras underbara fancy lounge.

- Indiekvällar på Worldbar, på torsdagar och fredagar. Glöm inte köpa de kända tea-pottsen! värt!

- Blue Mountains får man inte missa. Skönt att komma bort ifrån stadsstressen lite och se naturen.

- Glebe, världens underbaraste bohem område.

- Om man ändå är påväg till Glebe, passa på att gå igenom Universitet och dess underbara park.

- För de bästa bilderna på Opera huset och Habour bridge, bege er på en tur genom Royal Botanic Gardens. Inte att missa!

- Sola i Hyde Park kan aldrig gå fel. Ta med picknick och spana på söta longboard killar (Linnea och Sofie).

- Frukost på Starbucks. Bäst att passa på när man befinner sig i ett land där starbucks finns.

- Market city. (Paddys market). En jätte stor marknad där man kan spendera timmar och ändå inte hinna med allt.

- Gå till market street. Här finns Westfield mall och Pitt street mall. Världens underbaraste shopping..svårt att hålla i kortet. Bästa affärerna ligger på bottenvåningen i Pitt street mall.

-Ät nutella crepes nere på World square

- General Pants Company har världens finaste kläder! Samma med Dotti, Glue och Cotton on. etc..

-Testa Honey Soy Chips. Bästa chipsen ever. Slår allt vad grillchips och sour creme chips heter hemma i svearike

- Dela lägenhet. Så sjukt mycket billigare och man får så mycket tips om saker och inblick i andra kulturer.

- Om man gillar festivaler och koncerter så är sydney the place to be. Check out; Fuzzy.com.au där man kan se lite vad som är på gång.

- Känner man för lite käk mitt i natten. Gå till Hungry Jacks, inte till Donken. Mycket bättre. Tipsar speciellt om Angus (extra cheese and bacon för Sofie) och mini chicken wrap. Cheesburgare ftw (Anna)

- Sugen på mer käk? Kebaben på Five Star Kebab bredvid Scubar är legendary.

- Sugen på ännu mer käk? Coles i World Square är öppet till midnatt.

- Åk till Bondi Junction. 8 dollar tur och retur med tunnelbana (Inter rail train) Följ vägvisningarna till Westfield Mall. Galet bra shopping.

- Så kan man ju dra till Bondi Beach om man känner för det :P Buss 333! Pre-paid buss. Köp ett busskort vettja, i vilken kiosk som helst.

 

Sydney life: Rocking around the Christmas tree


Hopp framför opera huset :)

Jag börjar oroa mig lite för vår mentalahälsa här nere. Tror vi börjar bli en smula schizofrena.
Igår hade vi världens sommarpepp här hemma. Det var Magnus Uggla, Gyllene tider, Freestyle och liknande för hela slanten. Verkligen saknade svensk sommar och allt.
Imorse när vi vaknade så blev det julmusik på. Sen gick Linnea till jobbet, så då gick Sofie och jag till Coles och skaffade ingredinserna som behövs till att göra knäck :) Och nu sitter jag här i soffan, lyssnar på hur Frank Sinatra sjunger julsånger, dricker mjölk, äter knäck och pepparkakor. Inte helt fel. Och utomhus lyser solen för fullt!
Sofie imorse "sen kan vi göra egen julmust". Lycka till med det, men på torsdag tänker vi dra till IKEA och köpa det.

Just ja, var på en inervju på ett jätte fint hotel igår. De ska ringa tillbaka senare i veckan. Går som på nålar fram tills dess. (ta i trä åt mig)
Nu i efteriddag är jag visst själv igen. Sofie ska på en jobbintervju på Hugos (AVUNDSJUK!) Bar and Pizza. Håller tummarna för henne! (Hon måste ju få ta med oss på personalfesterna right?)
Så jag får sitta här själv fram tills att jag ska till jobbet ikväll vid 18.

Hur är det med alla där hemma? Händer det något kul? Hörde att Mona Sahlin äntligen ska avgå! Det var väll verkligen på tiden..

Sydney: Livet är en bergochdalbana

Livet här nere är verkligen en bergochdalbana.
Imorse var jag riktigt glad, gick till underbara Royal Botanic Gardens med Jennie och var fortfarande riktigt glad. Var riktigt stekande hett kan jag lova. Jösses.
Gick hem till lägenheten efter att ha vart  o handlat lite soya mjölk, vilket var ett måste för min mage har vait i lite upplösningstillstånd de senaste dagarna pga all "sur" man äter och all skräpmat. Så imorgon bittit blir det gröt och sen en mörkmacka med köttbullar på. Linnea och Sofie hade lagat köttbullar till hela lägenheten. Jag var på jobbet men fick mig en tallrik när jag kom hem :)
I alla fall, när jag kom hem till lägenheten var det HELT öde. Sofie och Linnea var och jobbade båda två så jag var helt ensam. Jösses vad deppig jag blev. Usch, det var ingen kul alls. Ville typ inte ens gå till jobbet. Fast så fort jag kom dit och jag fick tankarna på maträtter ochv viner så försvann den jobbiga känslan i magen.

Vi satt och pratade om det igår, att humöret verkligen är en bergochdalbana här nere. På en dag kan man nog växla mellan glad och ledsen och uppgiven minst 3 gånger. Jag antar det är för att man inte är hemma. Här finns inte min sköna säng, inte vårat fyllda kylskåp (gud vad jag saknar att ha mat hemma och kunna käka när man känner för det), inte lugnet, inte lika mycket privatspace och inte min älskade Anders. Men Australien har ju så mycket annat som är så underbart och det här är ju ett äventyr, jag åkte inte hit för att det skulle vara exakt som sverige utan för att det skulle vara något nytt. Då får man ta baksidorna med ibland.

Nu ska jag sova, för imorgon har jag en viktig intervju på ett hotel. Håll tummarna och ta i trä för mig.

Sydney: ANNAS PEPPARKAKOR!!!!


Oh ja mina vänner, ni ser rätt.
Jag hittade inget mindre än Annas Pepparkakor på Coles (matvaruaffären) förut!!! Snacka om min och Jennies lycka just då! helt galet.
Så det ska jag unna mig hör i värmen lite då och då... kanske försöka göra lite glögg med?

Jag kom ihåg att vi hittade exakt samma pepparkakor i USA när jag bodde där. Undrar om de får exportera mycket till utlandet?

Sydney: It a hardknock life


Slänger upp en liten bild från min hike i Blue Mountains. Vilka underbara vyer.

Hejhej,
södag morgon och återigen en super varm dag här i Sydney. De senaste dagarna har varit helt otroliga och idag ska det bli upp til 29 grader varmt. Dockså verkar det bli thunderstorms här ikväll igen. Vilket är  lite mysigt, men jag kommer bi blöt när jag går hem från jobbet antar jag.
Igår mådde jag mycket bättre efter att ha haft en liten feber session där. Gick upp tidigt och hann skypea med mor och far och sedan även med Anders. Tanken var Bondi för mig, men Linnéa och Sofie skulle båda jobba så ville inte åka dit själv. Istället så la jag mig med en bok i Hyde Park och tog det piano helt enkelt. Sen kom Linnea och mötte upp efter jobbet.
Sen ringde Sofie, hon hade tudligen fått sparken??!!?? Liksom hur kan hon ha fått sparken sin andra dag när hon blev anställd kvällen innan? Tydligen var henne "engelska inte bra nog". Sofie som pratar perfekt engelska. Då är det ju verkligen jag som borde ligga illa ute med min fina svengelska-accent som kommer fram mer och mer med tiden. Nej, bullshit är vad det är. Världens svepskäl. De utnyttjade bara henne för en kvälls arbete. Det är det som är så illa här nere, det är lätt att hitta ett jobb, men man kan bli av med det på 10minuter och det står 50 andra backpackers utanför som kan ta jobbet. Anstälningsskydd finns inte här..

Aja, jag begav mig i alla fall till mitt jobb. Underbara Fellini. Det är inte stort och inte bra betalt. Men det är varmt på något vis och man får liksom skämta med kunderna, prata lite och pressen är inte så hög att man knappt vågar gå i restaurangen. Älskar klimatet där. OCH så fick jag en jätte glad överraskining när jag kom dit. Ägaren sa att han tyckte att jag jobbade jätte bra, jag var effektiv och verkligen en tillgång till restaurangen så de skulle höja min lön med $2 i timmen. Det är ganska mycket höjning och det kändes SWEET kan jag bara säga. Efter bara 1 vecka får jag löneförhöjning. Ska fortsätta jobba hårt så jag får mer.
Plus igår fick jag en $20 sedel av en kund. Han bara "you are the most amazing girl and you are very pretty. here please take this". haha, det här händer mig förvånatsvärt ofta på jobbet. Jag antar att det är min svenska accent som gör att folk vill ge mig pengar eller något. Men men, jag klagar verkligen inte.
Fick även lite mer jobbdagar. Eller jag ska jobba söndag, måndag, tisdag och onsdag kväll nu. Men som sagt, pengar till hyran!

Idag skulle vi åkt till IKEA egentligen. Men imorse blev Sofie inrignd till Fellini för att jobba. Linnea skulle redan jobbat o vi skulle köpt saker åt henne. Fellini ringde även mig, men jag svarade inte för jag orkar inte jobba hela dagen OCH hela kvällen med.. Aja, bra att Sofie fick lite jobb. IKEA får det bli nästa helg eller i veckan istället tycker jag.

Nu tänkte jag slänga på mig mina easy tones, och ta en powerwalk bort till royal botanik gardens. Jag är ju själv hela dagen så nått annat än att sitta i soffan måste jag ju göra.
Pusspuss

Sydney: Kesha front row


Roligaste hände nyss.
Jag och Linnea chillade på balkongen och hörde lite livemusik och såg att det var en fest på en takterass i en andra skyskrapa. Sen bara "va udda att de bara spelar covers på Kei$ha låtar".. sen bara vänta, DET är ju Kei$ha som spelar där borta. Ofta det händer liksom. Bara i sydney bara i sydney...

Sydney: Soffan med Bonde söker fru

Är så galet rastlös just nu.
Solen steker över Sydney just nu. Linnéa är på Bondi med Jennie och solar. Sofie är och provjobbar och jag ligger hemma i soffan och kollar på Bonde söker fru. känns som att jag drog det kortaste strået där.. Skulle verkligen vilja gå ut i solen jag med. Men tror inte sol och feber är en lyckad kombination alls :(
Mitt längsta äventyr idag har varit ner för hissen och över gatan till Coles (mataffären). Blev en stor juice som jag hoppas innehöll massor av vitaminer som jagar bort alla baskilusker ur min kropp.

Fick förresten en intervju idag, eller den är på måndag, på ett hotel här i centrala Sydney. Håll tummarna för mig. De var en jätte trevlig kille som ringde och han var jätte positiv och glad så jag hoppas verkligen. TA I TRÄ

Aja, om någon vill något så finns jag här i soffan resten av dagen...
ciao

Sydney: Fever


En liten fin bild ifrån 3D bion. Tycker om den bara för att jag ser sjukt solbränd ut.Vilket jag inte ens hunit bli än :(
Och inte kommer jag bli det idag heller. Har lyckats dra på mig någon konstig feber. Det började igår morse med att jag hade satt klockan riktigt tidigt för att jag skulle hinna göra mig fin inför min stora intervju. Klockan ringde och jag kunde INTE gå upp. Huvudet sprängdes och jag trodde jag skulle smälta när som helst. Igår som det första gången var typ 30grader ute och jag låg bara o sov. Gick upp vid 18 gick och la mig vi 19 igen. Sov tills imorse och har fortfarande feber.. det är helt galet. Jag fattar inte hur jag ska kunna sova mer nu. Dock så borde jag ju göra det. Plus att jag ikväll ska jobba :( Vet inte riktigt om jag kommer klara av det. Ger det fram till klockan halv 2 typ, om jag inte mår bättre då så får jag ringa och sjukanmäla mig. Lite rädd för att typ få sparken eller nått om jag gör det dock.. Anställningsskydd finns knappt här nere i Australien alltså så man vet aldrig..
Aja,
Känner mig lite elak mot Linnea med, Sofie är på provjobb hela dagen och jag är sjuk. Linnea som vill till stranden :(
Hatar att vara sjuk här borta. Att inte ha sin egen säng, inte kunna gå till ett kylskåp där det faktiskt finns mat. Att det inte är Grebo tyst runtom.. Aja, håll tummarna o ta i trä för att jag blir bättre tills ikväll.
puss

Sydney: Not the best of days.


En omplåstrad Anna

vad har hänt på sista tiden då.
Fick min första lön i söndags. Underbart kan jag säga. Så i måndags började dagen med att vi gick till Westpac och äntligen fixade våra bankkonton och bakannkkort. Det är ju bra att öppna ett här nere så att man kan ta ut pengar utan att behöva betala en massa avgifter för att ta ut kontanter. Det mesta här i Australien kan man betala med kort vilket är svin bra. Men som sagt, vissa saker behöver man ju kontanter till.
Det är jätte fint väder här nere igen och vi gick ner till Darling Harbour för att käka en mysig lunch. Blev en Caesar sallad och ett glas vitt i solen. Väldigt mysigt och avslappnande. Sen på kvällen blev jag inkallad till jobbet så blev en jobbdag till, inte mig emot. Dock så blv det jätte kvavt ute och sen på kvällen var det världens Thunderstorm över Sydney. Himlen blinkade som en discolampa och det ÖSTE ner. Jag sprang på restaurangen och försökte rädda alla glas och dukar som stod ute.

Igår var det Återigen jätte fint väder. Blev en sväng till WT och sen gick vi bort mot operahuset där vi alla nu ska på intervju nästa tisdag för servitris jobb på en ny restaurang som öppnar. Sen fick jag ett meddelande om att jag imorgon klockan 11 ska på en intervju på the Establishment. En jätte fin restaurang, verkligen jätte fin. Är väldigt väldigt nervös inför det. Måste upp tidigt imorgon och fixa mig fin så jag passar in.



Sen på kvällen klädde vi upp oss och begav oss till The Gaff. Det var en riktigt bra kväll till att börja med. Var lite mysig latinomusik från ett live band. Var en lugn kväll så vi skulle bara gå ner i källaren och kolla dansgolvet en sista gång. Då var det en tjej som satte krokben för mig så jag föll nerför en liten trappa. Fick sjuka skrapsår på knäna och har världens hack i handen. Det var inte det värsta dock. Vi skulle skynda oss där ifrån och jag blev jätte chokad så var tvungen att sätta mig ner och andas lite. Kände mig lite bättre och så vi bestämde oss för att gå upp och gå ut o åka hem. Jag minns att jag började gå upp för trappan sen minns jag inget mer tills jag helt plötsligt sitter utomhus på en trappa. Jag svimmade helt enkelt och underbara Sofie och Linnea hjälpte mig ut. Väl där ute så blev jag nog sittande i en timme. Jag kunde inte ställa mig upp för varje gång svartande det för mina ögon och jag höll på att svimma igen. Verkligen chock tillständ på mig. Alldeles likblek och jag kallsvettades. Efter en timme med en massa filtar runt mig kunde vi ta en taxi hem. Blev omplåstrad ordentligt av Scott vår roomie och det behövdes verkligen. Usch, det var verkligen det hemskaste. Vem gör något sådant? Så inte direkt någon toppen kväll. JAG ska ALDRIG mer gå till The Gaff. NEVER.
Idag har jag världens huvudvärk och känner mig en smula yr så har bara vilat här hemma. Ikväll ska jag till jobbet. Det ska nog gå bra, måste ju tjäna pengar så har inte så mycket val. Har kanske fått en liten hjärnskakning eller något.
Känns så skönt att jag är här med två så underbara vänner som tog hand om mig så fint igår. Tack så jätte mycket tjejer <3

Aussie preparations: försäkring

Fick en fråga om vilken försäkring jag har här nere.
Work and Travel erbjuder en reseförsäkring via Gouda som täcker det mesta. DOCK är denna försäkring svindyr. det är för att den gäller över hela världen, även USA och det är just USA som drar upp priset eftersom att det är väldigt dyrt att bli skadad eller sjuk i USA.

Jag skaffade en försäkring via mitt vanliga försäkringbolag Länsförsäkringar. De fixade ihop en försäkring som täcker allt från stöld, förlorat baggage, skador, sjukvård, arbetsplatsförsäkring och allt sådant för 1500kr för 6 månader. Den täcker även saker som fallskärmshoppning och dykning etc.
Självklart försöker Gouda säga det som att vanliga försäkringar inte täcker sådant, men det gör det. Tipset är ju bara att helt enkelt ringa sitt vanliga försäkringsbolag och prata igenom situationen med dem. Jag hade en jätte trevlig tjej som hjälpte mig med allt.

Sydney: Julstämning

Igår när det var så varmt ute så skulle jag springa och köpa en juice så sprang runt på pitt street.
Och vad ser jag då?
Jo, Julskyltning med en kör som sjunger julsånger.
Snacka om kontrast med strålande solsken och sen julsånger. Plus att det är väll lite tidigt med jul eller?
konstig värld.

Nu ska jag iväg på en jobbintervju om jag kan få tag på människan som ringde upp mig så jag kan få en adress.

au revoir

Sydney: Sooooooolen skiner


underbart solig dag i Sydney idag :)
kom precis hem ifrån Hyde park där Linnea, Sofie och jag suttit och planerat vår framtida resa. Så väldigt mycket vi vill göra, men då måste vi verkligen börja casha in lite pengar annars får vi väll åka hem igen.. :/ Aja, det löser sig nog ska vi se :) Idag får jag min första lön från restaurangen. Ska bli kul att se vad jag får, tror jag tjänar 14dollar i timmen, men som sagt det ska bli intressant. Lite tråkigt att behöva gå dit nu dock när det är en sådan fin söndag kväll. Skulle hellre sitta kvar i parken och sola.
Idag blev det i alla fall min första sovmorgon på väldigt länge. Har fått en vana att alltid gå upp 8 här borta. Oftast för att skypea med folk där hemma, men Anders är i köpenhamn så då fick jag lite sovmorgon :) det behövdes kan jag säga. Om man går upp 8 och sen börjar jobba vid 18 för att komma hem vid 23 så blir man väldigt seg kan jag säga. Igår efter jobbet hann jag i alla fall med att möta upp de andra brudarna på Forbes Hotel där det var "We love indie" kväll. Inte så mycket indie musik direkt, helt Ok stämning men inte så mycket bättre så gick hem ganska tidigt.

Igår morse skulle jag test jobbat på ett annat café, så gick upp tidigt, skypeade med mor o far och sen så klädde jag mig fint. Men när jag kom dit hade det blivit något mess up så jag skulle visst inte alls provjobba där.. så det var bara att gå hem igen. Men jag ville hitta på något innna jobbet så jag ringde jennie och vi gick till Sydneys Museum of Contemporary Arts. Ett ganska litet museum, men det var riktigt bra och rogivande. Blev en promenad genom staden med eftersom det ligger borta mot operahuset. Och som den backpackern jag är så hade jag såklart med mig min mapp med CVn så kunde lämna ut några på vägen. det är bra att förena nytta med nöje helt enkelt. :)
Nej, nu börjar visst tiden springa ifrån mig. Måste hinna byta om och hinna till tunnelbanan och ta mig till jobbet nu. :) Är väldigt pepp i alla fall, det beror nog på att jag sovit ifatt lite nu! Imorgon är jag ledig med. Ska på en jobbintervju, men hon som ringde skulle maila mig all info, vilket hon inte gjort, så måste nog ta o ringa henne tidigt imorgon!

ciao (som marco skulle säga).

Sydney: Jobbletardjungeln nu igen


Glad Anna på Bondi Beach

hellu
Idag blev det en väldigt tidig morgon för mig. Gick upp vid 8 för att hinna skypea med Anders en sväng på morgonen. Sen hann jag med en lite skype med lilla emelie med :)
Igår kväll var vi och såg Saw 3D filmen. Jösses, det var mycket låtsats blod som behövdes i den filmen kan jag lova. Sofie vad livrädd  (little baaaabbbyyyy). Läskigast var ändå killen framför oss, han satt helt själva och pratatde för sig själv, applåderade och skrattade. aja, kul att se det i 3D, men annars var det väll ingen direkt givande film.
Imorse mötte jag upp Jennie i alla fall, tog en kaffe på stabucks och sen så gick vi till Work and Travel så jag kunde skriva ut mitt nya CV. Är lite rädd för att gå in på Work and Travel nu förtiden sen vi blev utskällda för att vi inte kunde jobba på Horseshowen som vi skulle gjort. Men det var bara ett Endags jobb och bara att köpa kläderna man behövde för att få jobba där skulle kosta mer än vi skulle tjäna på en dag där... aja.. Skrev i alla fall ut mina CVn och gick sedan ut på staden med dem. Fick napp direkt av en reaturang som ville att jag skulle jobba ikväll. Dock funkade det ju inte eftersom att jag jobbar på Fellini ikväll. Men sen ringde det en annan tjej och nu ska jag på intervju på måndag för en reaturang här i Sydney, och det var ett dags jobb. Var även inne på ett annat café som ville ha folk som skulle jobba på morgonen, vilket passade mig perfekt så jag hoppas de ringer tillbaka, de verkade i alla fall väldigt positiva! :) det är inte som i Sverige där det tar flera månader att bara hitta något. Nu sitter jag o chillar här i lägenheten. Ska nog sova en liten stund eftersom jag jobbar ikväll och det nog kan bli en ganska sen kväll eftersom att det är fredag. På söndag får jag min första lön med, LÄNGTAR!! det är så galet dyrt att bo här i Sydney så det behövs.
Lite kyligt här idag igen :( men förhoppningsvis om en vecka så ska det bli bättre väder :) (vad svenskt av mig att prata väder).


den klassiska

Sydney: Just another day in paradise


En bild från i helgen på lite vilda kangaroos i Blue Mountains.

Ja, vart var jag sist i min berättelse? Jo, Melbourn Cup day. Vi klädde oss lie fint och gick ner till george street till puben Three Wise Monkeys. Vi kom dit vid 2 typ, och det var ganska dött, men vi beställde in lite mat. Blev världens godaste fish and chips med vitlöksbröd. jösses vad gott, som en fattig backpacker så passar man på att äta upp varenda smula, för man vet ju aldrig när man får mat igen. Sen började verkligen hela puben fyllas och alla var jätte finklädda. Alla tjejer hade cocktailklänningar och hattar medans killarna hade kostym med blomma i knapphållet. Själva racet som är the race var klockan 3 och då kan jag lova att det var fullt där inne.
24 hästar som kapplöper, väldigt speciellt. Alla bara skrek inne på puben, för det är tradition här att nästan alla mer eller mindre har satsat pengar på racet. Vinnaren blev numer 8 Americain (lätt att jag skulle satsat på det numret om jag vart tvungen efter jag älskar 8). Stämningen där inne var riktigt intensiv, till och medså att jag som inte har något som helst intresse för hästkapplöpning vart exalterad.
Efter själva racet insåg vi att alla verkligen SUPER uppklädda här nere på melbourne cup day så vi drog fort hem och svidade om till lite snoffsigare kläder. Trots att vi gjorde ett bra jobb så kände vi oss väldigt ouppklädda jämfört med hur snyggklädda alla på Hugos Lounge var. Vi har ju fått Vip-medlemskap till Hugos så det var nice. Blev dock en tidig hemgång för oss, men det var en riktigt trevlig kväll. Har aldrig haft så himla kul på tunnelbannan hem. Tack Sofie för underhållningen.
Det var en riktig toppen dag, jag var glad ifrån första stund jag vaknade och tills precis innan jag somnade. Det var helt underbart.

Igår när vi vaknade så var det fint väder för en gångs skull, så vi hoppade fort i bikinin och tog tåget till Bondi Beach. ÄNTLIGEN!!! Har aldrig varit där ännu. Jag vet, det är en katastrof att vi varit här i 3 veckor och först nu kom vi till Bondi. Men det har aldrig varit fint väder nog för att åka dit. Det var lite molnigt igår, men lite färg fick man ju ändå :) Och snart kommer sommaren hit och då ska det verkligen bli mycket strand-tid för mig. Det är det bästa med att jobba på kvällarna för då har man dagarna lediga. Dock så ska jag nog snart gå ut och skaffa ett till jobb, gärna ett frukost eller lunch jobb på npgon servering, eller kanske i någon klädaffär så att jag kan dryga ut reskassan lite. För ärligt talat så tjänar man inte direkt bra på att vara servitris... menmen. Drog hem lite tidigt från stranden så jag skulle hinna duscha och fixa mig innan jobbet igår. Fast sen blev det dåligt väder så det fickbli tunnelbannan till jobbet igen. Det är tråkigt, för jag gillar inte att åka det, men nöden har ingen lag när man fryser och det regnar.. Var en helt okey kväll på restaurangen, kan bära 3 tallrikar nu och hälla upp vin på rätt sätt.

Idag vaknade jag tidigt så jag kunde spendera en timme med att skypea med min älskling. Alltid lika underbart. Saknar Anders så himla mycket! Önskar han var här i Australien med mig, för det finns så mycket saker jag vill visa honom här. Men men, jag får klara mig utan honom ett tag, och lida av Anders abstinens.. Men det som gör det lättare är att veta att vi kommer vara tillsammans när jag kommer hem igen, finns ingen jag älskar så som jag älskar Anders.

Nu ska jag snart följa med Linnea och Sofie ut på stan, de ska ut och lämna en massa CVn så att de med kan hitta ett jobb. Jag ska nog ta med något CV jag med om jag hittar något ställe jag tycker om. Vi får se. Sen får det nog bli en stor kopp vamt te från Starbucks :)

Det blev ett långt inlägg om ingeting egentligen. :P
ciao

Sydney: Bondi Beach

hemkommen från att ha legat o stekt på Bondi beach. Inte helt fel att kunna säga att man legat på Bondi en dag :P helt underbart väder idag, trots att alla vädersajter sagt att det ska regna..
Aja, hemkomna blev det nudlar med kycklingsmak och nu måste jag tyvärr hoppa i mina varma tajta jobb byxor och bege mig mot KingsX för att jobba jobba jobba. Men börjar bli en bättre servitris nu, kan bära 3 tallrikar nu :) och har inte tappat någon ännu! :P
Aja, kommer hem framåt 23 tiden, om någon vill skypea (hint hint Anders).
får bli mer i bloggen senare.

Sydney: Bondi Beach

hemkommen från att ha legat o stekt på Bondi beach. Inte helt fel att kunna säga att man legat på Bondi en dag :P helt underbart väder idag, trots att alla vädersajter sagt att det ska regna..
Aja, hemkomna blev det nudlar med kycklingsmak och nu måste jag tyvärr hoppa i mina varma tajta jobb byxor och bege mig mot KingsX för att jobba jobba jobba. Men börjar bli en bättre servitris nu, kan bära 3 tallrikar nu :) och har inte tappat någon ännu! :P
Aja, kommer hem framåt 23 tiden, om någon vill skypea (hint hint Anders).
får bli mer i bloggen senare.

Sydney: Melbourne Cup Day (och Bob...)


Usch, jag är på allvar rädd för Bob på bilden, han ger mig mardrömmar.
I alla fall, för de som inte vet vem det är så är det där i alla fall Bob ifrån Twin Peaks (probably the best show in the world) och han är evil rakt igenom. Häromdagen när jag gick här i Sydney mötte jag honom. På riktigt, kanske inte skådespelaren men en man som var identisk till Bob och han kollade på mig. Snacka om ångest right there. usch...
Antar det är smällar man får ta när man bor i en storstad.



Idag regnar det igen, surprise.. NOT. Men idag är det melbourne cup aka the race that stops the nation. Som jag förstått det som inte är så insatt i det här, är det ett jätte stort horserace som mer eller mindre gör att alla slutar jobba. Kontor stänger, läste igår att 57% av alla som jobbar tänker sluta jobba just under själva loppet, runt 45% kommer ägå hem från jobbet tidigare och 12% kommer skita i att gå till jobbet idag helt enkelt.
Vår plan för att kunna avnjuta denna händelse är att göra som alla anadra Aussies att bege oss till någon pub någonstans och slå oss ner med en pizza och en öl och sen kolla på fenomenet helt enkelt. Jag är exalterad!


Sydney: kulturkrock

Idag gjorde jagnågot jag verkligen hatar att göra.
Jag åkte tunnelbana till jobbet. Det har ösregnat här sen klockan 3 och det verkligen öser ner, så jag kunde helt enkelt inte gå. Dock läste jag precis på yr.no att det ska regna här i en vecka till. Usch, får nog ta o testa gymet som vi har nere i huset i veckan så att man får röra sig lite mer. Och dricka en massa te med såklart. Som alla här säger, vi har verkligen kommit hit till den sämsta våren hittills.
Jag hatar verkligen tunnelbana, för att det känns som väldigt onödiga pengar att läga ut, OCH jag hatar känslan av att gå ner  på ett ställe och sen när man går upp så är man på en helt annan plats, mitt lokalsinne ogillar det skarpt.


Jag har insett att jag inte kan förstå mig på vänstertrafik. Inte nog med att jag konstant ligger i farozonen för att bli överkörd vid ett övergångställe eftersom att jag alltid vänder huvudet åt fel håll. Inte nog med det, rulltrappor kan med bli farliga. För det första så åker man upp på "fel" sida, inte logiskt och sen när man står i trappan ska man hålla till vänster om man vill stå stilla och låta folk passera på höger sida. Det sitter verkligen inte i ryggmärgen, samma sak med trottoarer, här kör man vänstertrafik där med, förutom alla förvirrade backpackers och turister som är all over the place.
Det är inte alltid lätt när man är på andra sidan jorden.

Uflykt: The Blue Mountains

Inatt har jag verkligen sovit som en prinsessa kan jag lova.
Igår spenderade jag hela dagen tillsammans med Jennie uppe i Blue Mountains med att hajka. Det går inte riktigt att beskriva hur fantastiska det var. Men jag ska försöka.
Har längtat i några dagarna nu att få komma bort i från Sydney. Jag älskar den här staden, men jag är ju en country girl och började bli lite trött på att ljud och stress.
Vi bokade i alla fall resan nu i onsdags (tror jag det var) och den kostade 100AUD ungefär och vi åkte med OZ experience. Det började inte direkt på topp eftersom att Jennies mobil hade ändrat sig automatiskt en timme eftersom att ni bytte till vintertid där hemma. Men jag ringde henne och hon fick stressa lite men hann i alla fall med bussen. Vi var bara 8 personer på vår resa så det var ritigt lugnt, och vi hade världens bästa tourguide som hette Jason. Under hela resan gav han oss en massa trivia fakta om diverse olika saker om Sydney, riktigt intressant. Och helt plötsligt hade 1,5h gått och vi var framm vid vårt första stopp. En nationalpark där vi skulle kolla på vilda kkangaroos. Dock så sa guiden att vi inte skulle förvänta oss att se några just idag, för på helgerna brukar alla campare skrämma bort dem. Men när vi svängde upp så står det 5 kangaroos där och käkar gräs. WOW säger jag bara. Att vara så nära en livslevande VILD kängru var helt galet. De var gråa och mycket roligare att kolla på än de vi såg på Sydney Wildlife world.
efter det åkte vi till glennbrooke (tror jag det hette) som nog kan vara världens minsta stad. Där fick vi tid till att käka lite frukost så Jennie o jag satte oss på ett av de 2 caféerna som finns där. Först gick jag dock till affären och skaffade en regn poncho för guiden sa att det  såg mörkt uh framåt. Morgonen i Sydney var riktigt kylig, men jag hade läst på Yr.no att det skulle vara fint väder i bergen så jag hade shorts ändå- Snacka om TUR att jag gjorde det. Guiden hade Mega fel om vädret kan jag lova. Klarblå himmel hela dagen och strålande solsken. Så min regnponcho får jag  helt enkelt spara.
Vi käkade i alla fall fruost och jag beställde Cinamoin toast som jag trodde skulle vara toast bröd med kanel i typ. Jag fick in vitt toast bröd med kanelsmör på, sånt smör som han i kanelbullar you know.. inte riktigt vad jag hade väntat mig. Lite för sött till frulle sådär, men men. Något måste man ju käka innan man ska ut i bushen. Efter det här så åkte vi till dagens första hajk. En 2h rutt ungefär som ledde till världens finaste utsikter och vattenfall. Vår guide visade oss även funnelwebbs nästen över allt, världens farligaste spindel, du är död inom 5h om du blir biten. De fanns överallt deras små bon, men de bet oss inte som tur är.
I brännande sol gick vi i alla fall i 2 h. Första gången jag gått så långt i mina Easy tones, men det gick bra. Visst det var lite jobbigare att gå ner för att sluttningar när man måste balanser en massa, så kanske inte de bästa hajk skorna, men de var inte fel att ha på sig.
När vi kom tillbaka till bussen så blev vi skjutsade till en annna lock-out point där det dukades upp lunch i form av pasta sallad och mackor. Snacka om att det smakade gott. Sådär gott som man bara kan smaka när man rört på sig en massa och är riktigt hungrig.
Efter det begav vi oss mot nästa hajk. Detta ställe var lite mer tursitigt än den första hajken så jag gillade den första bättre än den andra, dock kom vi ner i regnskogen på vår andra hajk vilket var väldigt spännande. Dock att vara omringad av massa turistande japaner var inte riktigt höjdpunkten. Dock så gick vi the Fuber steps ner mot regnskogen. Det är 1000 steg och där var det inte många turister, de flesta tar linbanan ner eller något sådant. 1000 trappsteg var det som sagt. Det ligger en gammal gruva längst ner, och när den var i bruk fick gruvarbetarna varje dag gå 1000steg ner till gruvan (minst 1000 ner) och sen på kvällen gå 1000 trappsteg upp igen. (Och jag klagar över att behöva gå 30minuter till KingsX för att komma till restaurangen).
Väl där nere fick vi biljetter för att åka med the scenic railway upp igen. Den användes för att frakta upp kolet förr i tiden, men nu är den ombyggd till en liten bergochdalbanne vagn som tar turister uppochner. Det tar typ 1,5 minut att åka och som brantast är det 52grades lutning. Fattar nu hur brant det är? Jag som redan är rädd för höjder hade lite små ångest över att åka i den här, särskilt eftersom man inte satt fast.. usch, men WOW vilken utsikt det var på vägen upp!
I denna park ligger de kända "three sister" formationen. Jag börjar få skriv kramp just nu så tar upp det i ett senare inlägg kanske. Ni som har mig på Facebook kan se alla bilder jag tog typ (eller jag 150 stycken, men valde ut några bara). Lägger upp lite bilder här senare istället.
puss


RSS 2.0