Sydney: lägenheten

Morrn morrn passar det ju att säga just nu.

Jag fíck en fråga om lägenheten vi bor i. (tyvärr har jag dock inga bilder och det är alldeles för skitigt här just nu för att jag skulle vilja lägga upp bilder - det är så det går nör vi bor så många i en delad lägenhet.. men men).
I alla fal så hade vi GALEN tur när vi hittade den här lägenheten. Den ligger på Goulbourne Street mellan George St och Pitt St. Det säger kanske inte så mycket för folk hemma i Sverige, men det är verkligen i mitten avS Sydney. Precis bredvid World Square Shopping Centre.
Vi letade lägenheter via Gumtree.com.au som mer eller mindre ALLA gör. De påminner om blocket fast 1000gånger större. Det kommer upp kanske 100 boende annonser varje timme.
Vi var i alla fall lite rädda när vi läste alla annonser, lite osäkra på hur seriösa de var. Ville ju inte bli inlurade i någon lägenhet direkt. Vi började bli lite desperata sådär i början på vecka 2, så en dag när vi satt på WTC så slängde Linnea upp en annons på Gumtree om att vi var 3 tjejer som sökte boende. Sen nästa förmiddag när vi satt på vårat nya sunkiga hostel så rigde Sam upp oss och sa att han hade 3 sängar till övers i en lägenhet han hyrde ut. Återigen blev vi lite misstänksamma, men vi bet ihop och bestämde oss för att gå på visningen.
Och ja, resten av historia. Vi hittade en underbar lägenhe. Vi betalar 160AUD i veckan. Vilket är mycket, men jämfört med vad saker kostar här i Sydney är det överkomligt PLUS att vi har gratis internet :)
Ska försöka gå runt och ta lite bilder senare idag sen.

Alltså, jag tror inte att det är jätte svårt direkt att hitta boende i Sydney om man är villig att betala. Det är väldigt dyrt, de sätter hutlösa priser på att dela rum med en massa andra. Men det är verkligen en upplevelse att göra det. Vi kom ner till Sydney nästan i senaste laget, och nu såhär en månad senare så har priserna för rum verkligen gått upp. Nu får man nog lätt betala 200dollar i veckan för ett rum som inte alls ligger centralt. men det beror ju på att sommarloven börjar nu. Men det är i alla fall inte svårt att hitta boende här nere, bara man inte är för kräsen. Gumtree är sidan man hittar allt på-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0