Frågestund



Fick lite frågor igen.

Hur funkar det att åka med WT? Och har de gett er bra med hjälp?
Alltså det är lätt att åka med WT ner. Man fyller i lite papper, betalar dem och sen så åker man. Dock så ogillar vi WTC mer och mer. Först och främst så blev det problem redan på vägen ner då Sofie och jag hamnat på samma biljett men inte Linnea så hon fick sitta ensam. Sen på hostellet de bokat till oss så fick hon inte sova i vårat rum de första nätterna heller. Och nu när vi bokat resan till Thailand så åker Sofie och jag 07.55 på morgonen men Linneas plan går 11.00 trots att vi verkligen skrev att vi åker tillsammans. irriterande. Känns onödigt nu när vi kommit hit ner och insett att det inte är så svårt att fixa allt själv. Finns hur många backpacker agencies som helst som kan hjälpa en med taxfile och likande.
Om att skaffa boende och jobb?
Man får fixa det själv mer eller mindre. WT erbjuder någonslags jobservice men det hjälpte oss inte överhuvudtaget. OCh när det kom till boende så sa de innan att de kunde hjälpa oss, men de enda de gjorde var att ge oss en lista med telefonnumer och länkar till mäklare. Gumtree är sidan att använda för att hitta både jobb och boende. Bästa sättet att hitta jobb är bara att gå runt och lämna ut sitt CV på alla ställen man är sugen på att jobba och visa framfötterna när man får komma och provjobba. För oss tog det kanske 3 veckor tills vi hade jobb.
Pengarna räckte till hyra och liknande. Men det är nog bäst att ha sparpengar med sig. Ganska mycket för pengarna försvinner så jäkla fort här nere. Särskilt första veckorna när det känns som att man mest är på semester.
Man får resan exakt med vem man vill. Finns ingen som kontrollerar det. När du är här är du on you own. Allt är ens eget val och man bär allt sit eget ansvar.

Jag hoppas det hjälpte lite.

Kommentarer
Postat av: nathalie spjälle

hej tack så mycket för ditt svar! men är det inte bäst att börja leta jobb och boende innan man åker? eller görs det helst på plats? gumtree sidan erbjuder ju jätte mycket.

2011-02-11 @ 15:17:43
URL: http://dudelookslikealady.blogg.se/
Postat av: Anna

Tror det är bäst med att söka jobb först när man kommer ner och vet vart man vill jobba och kan komma in och provjobba direkt för oftast tar det typ 1dag från att man söker till att man ska provjobba.

2011-02-12 @ 02:58:01
URL: http://annaofaustralia.blogg.se/
Postat av: Martina

Hej. Hur mycket respengar hade du med dig? Läste på WTC att 33 tusen är rekommenderat.

2011-02-14 @ 17:47:00
Postat av: Anna

Jag hade nog bara med runt 24 ungefär. Vilket nu i efterhand kanske var lite lite eftersom att jag skulle behövt mer pengar just nu. Men jag har fortfarande klarat mig på det eftersom jag tjänade pengar i Sydney och sparade så mycket jag kunde där.

2011-02-15 @ 02:09:35
URL: http://annaofaustralia.blogg.se/
Postat av: Therese

En undran om personalen som jobbar på WTC nere i Sydney? Och det informationmötet som är när man kommer ner dit? Är det på svenska eller det bara engelska som gäller? Tack på förhand!! =)

2011-02-20 @ 11:42:59
Postat av: Australien

Verkligen roligt och intressant läsning! Många bra tips och idéer för den som planerar att åka till Australien en längre period =)

2011-08-12 @ 14:59:15
URL: http://www.resatillaustralien.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0