På resande fot: Vi har åkt på "äventyr"


Noosa var helt underbart.
Innan vi kom dit sa någon att det är Australiens Båstad och där satte de huvudet på spiken.
Jäkla lyxigt ställe! Inget backpacker ställe alls. Vi kunde inte ens fundera på att käka ute eller så, då skulle hela reskassan försvinna direkt. Men det var så vackert. Alla hus var helt otroliga. Husen som låg utmed floden var som tagna ur en tidning och utanför huset låg en bauta båt som nog gick på flera miljoner.
Vi chillade mest järnet på den jätte långa stranden. Kunde ligga nästan helt ensama och bara steka.
På kvällarna gick vi ner till floden och satte oss i parken och kollade på solnedgången. Det var nog en tradition där för både fredag och lördagkväll var det helt fullt längsmed hela strandpromenaden utav glada familjer som grillade och drack vin. Fick världens hemlängtan av att se det, mys med familjen är inte överskattat!
Sista kvällen grillade vi med. Slog på stort och köpte kycklingspett och lagade pasta sallad. Sen satte vi oss med vårt goon och kollade på solnedgången och lyssnade på Ted Gärdestad. Helt otroligt.

Vårt hostel var väll ok. Noosa Backpacker Resort hette det (tror jag). Återigen hutlösa priser för ett rum. Känns verkligen som att ju längre neråt kusten vi kommer ju dyrare blir det. Plus att de hade dåliga tider på sin buss som gick mellan hostellet och staden. Sista bussen gick 18 på kvällen. Annars fick det bli en lååång promenad hem. Fanns inget som helst nattliv i Noosa. Kanske för att meddelåldern såg ut att ligga på 50 ungefär. Kanske beroede på hur lugnt och säkert det var. Såg inte en enda hemlös människa på våra 4 dagar där.

Sen packade vi väskan och drog mot Brisbane. Ehm, eller vi bor inte riktigt i Brisbane. Brisbane ligger inte vid havet, men vi bor i Mnaly som ligger vi havet. Så en 40minuter med tåg blir det in till staden. En lång historia varför vi bor så långt bort som onvolverar lite falskmarknadsföring på deras hemsida. "5 minuter från stationen" (dock inte brisbane station utan Manly). Lite chock först när vi satt på tåget hit. Det är ett "äventyr" och "det kan aldrig bli värre än Townsville" - motivationen. Nu är vi väldigt glada at vi bor på det här underbara hostellet. Manly Harbour Backpackers får +++++. Alla rum har temat med musik och vi bor i Pop rummet med skrikiga väggar. Det som gör hostellet så bra är nog människorna här. Har blivit lite som en familj nu igen. Kvällarna spenderas på bakgården med goon (prepare to be goonified) och drickspel. Skönaste orginalen har vi hittat här som kläcker ur sig den ena konstiga kommerntaren efter den andra. Igår var det barbq med så mycket kött att vi storknade. Vi som blivit lite halvvegetarianer sen vi kom hit. (Kött äter vi bara om det mer eller mindre är gratis).
Första kvällen gjorde vi världens kap i matväg. Bestämde oss för att köpa fish and chips eftersm att vi är vid en hamn. Köpte var sitt "paket" (det kom inlindat i papper). Hon frågade om hon kunde lägga allt i ett och samma paket så vi sa ja. När vi sedan öppnade paketet hade vi fått vår fisk och ungefär ETT KILO med pommes. helt galet. Kändes lite som att vara med i du är vad du äter. men gott var det.
Idag är planen att boka in oss en natt till här så vi kan  åka och segla gratis imorgon och sen ska vi faktiskt ta oss in till Brisbane så att vi får se hur det ser ut.

Härnäst blir det Surfers Paradise för oss! Några galna dagar och sen vidare kan jag tro för det är galet dyrt i en staden!

Jag hoppas alla där hemma hade en bra Alla hjärtans dag igår.
puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0